8 öğrenci için icazet töreni yapıldı

Bayburt'ta hafızlığını tamamlayan 8 hafız içini icazet töreni düzenlendi.

8 öğrenci için icazet töreni yapıldı
Bayburt Postası - Bayburt'ta hafızlığını tamamlayan 8 hafız için icazet töreni düzenlendi. Oruçbeyli Kuran Kursu'nda düzenlenen törene Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Cumhuriyet Başsavsı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, kamu kurum müdürleri ile hafızlar ve aileleri katıldı.

Kurs öğrencisi Alaattin Birol’un Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş hafızlığın önemine vurgu yaparak, öğrencilere başarılar diledi.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ise Kuran-ı Kerim’in önemine vurgu yaptığı ve geçmiş dönemlerdeki kesintisiz eğitim sistemini eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Kuranı mutlaka bizimde anlamaya, öğrenmeye, ezberlemeye ve ezberletilmeye ihtiyacımız var. O nedenledir ki; biz bu kuran hafızlarına, hafızlığına ve bu törenlere ehemmiyet veriyoruz.  Kuran hafızlığının zor olduğunu biliyoruz. Bu Kuran hafızı olan gençlerimizi huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Onların ailelerini, annelerini ve babalarını tebrik etmek istiyorum. Çok değerli çocuklar yetiştirdiler, Kuran hafızı olmalarını sağladılar, keşke bizde Kuran hafızı olabilseydik. Ama günümüzde ve günümüzden evvelki günleri hatırlayalım, Kuran okuyan kardeşlerimizin bir zamanlar kuran okumasının yasaklandığı 28 Şubat’ın ülkedeki estirdiği o soğuk rüzgârları hatırlayalım. O zaman ben İstanbul’da Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısıydım, o gün kesintisiz eğitim yapılmak isteniyordu. Kesintili eğitim yapmak için Sultanahmet’te bir miting düzenledik, o gün Allaha şükür iki milyondan fazla insan orada toplandı. Neydi o? Kesintisiz eğitim olmasını isteyenlere karşı eğitimin kesintili olmasını istiyorduk. Niye istiyorduk? Çünkü Kuran kursuna gelmek isteyen öğrencilerimiz ilkokuldan sonra Kuran kursuna gelebilsinler diye. İlk okuldan sonra İmam Hatip Liseleri’nde Kuran okuma ihtiyacını karşılayabilsinler, İmam Hatip okullarına gidebilsinler diye. O zaman 2 milyondan fazla insanımız orada toplandı. Ama ne oldu ve kesintisiz istedikleri bu durum gerçekleşmiş oldu. Arada belki 20 yıl kuran kursu eğitimi ve İmam Hatip Lisesi eğitimi kesintiye uğradı. Ne diyor Cenabı Allah; ‘Onlar istemeseler de biz nurumuzu tamamlayacağız.’ Onlar istemediler ama Cenabı Allah lütfetti yeni gelen hepimizin seçtiği seçebildiği iktidarlar ve hükümetler bu durumu değiştirdi. Değiştirdi de ne oldu? Evet 4+4+4 sistemiyle isteyene istediği yerde çocuğunu okutabilme imkanı geldi. Dolayısıyla vatandaşın eğitim hürriyeti sağlandı. Daha evvelki dönemde bu hürriyet vatandaşımızın elinden alınmıştır. Asıl niyet belliydi, Kuran okutulmamalıydı Peygamber efendimizin hayatı öğretilmemeliydi, Arapça öğretilmemeliydi, niye öğretilmemeliydi? Çünkü kuranın Arapça olduğunu biliyorlardı. Gençler Arapça’yı, Kuran’ı öğrendiği zaman imanlı ve inançlı olacaktı, anarşist olamayacaktı, ülkesini bölmek için parçalamak için bir takım dış güçlerin egemenliği ve kontrolü altına girmeyecekti, vatansever bireyler olacaktı. Onun için bunlar Kuran’a karşılar, Kuran’ın öğrenilmesine karşılar, Arapça’nın öğretilmesine karşılar, Peygamber efendimizin hayatının öğrenilmesine ve öğretilmesine karşılar.”

Bayburt Valiliği’ne atandıktan sonra tüm ortaokullarda İmam Hatip sınıfı açtırdığını söyleyen Odabaş, “Ben geldikten sonra bütün ortaokulların bünyesinde İmam Hatip sınıfları açtık, ortaokula giden her öğrenci istiyorsa İmam Hatip sınıfına gidebilecek, istiyorsa ortaokul sınıfına kaydolabilecek. İmam Hatip sınıfı ile ortaokul sınıfı arasında bir fark var mı? Var. Fark nedir? Birisinde ortaokulda Kuran, Arapça ve Siyer-i Nebi seçmeli olarak öğretiliyor. İmam Hatip sınıfındaki öğrencilere ise bu üç ders zorunlu olarak öğretiliyor. Bizim vatandaşımız ortaokuldaki öğrencisine bu derslerin Kuran, Arapça ve Siyer-i Nebi derslerini zorunlu olarak öğretilmesini istiyor. Öyle ise neye biz bu okular da bu sınıfları açmıyoruz?  İl Milli Eğitim Müdürümüze talimat verdik. Bütün ortaokullarda bu sınıfları açtık. Sizden istediğimiz madem böyle bir imkan var bütün çocuklarımız ortaokula giden bütün yavrularımız, o yaşta kuranı öğrencisin Siyer-i Nebi öğrensin Peygamber efendimizin hayatın öğrensin, onun manasını öğrenebilmek için Arapçayı öğrensin ondan sonra isterse Fen Lisesine gider isterse Sosyal Bilimler lisesine gider, isterse meslek liselerine gider isterlerse İmam Hatip liselerine gider. İmanlı, inançlı kuranı öğrenen gençten hiç zarar gelir mi? Gelmez. Gelmediğine göre çocuklarımızı mutlaka eğer İmam Hatip sınıfına veremiyorsak seçmeli dersler olarak kuranı ve Peygamber efendimizin hayatını öğrenmesi için bu dersleri çocuklarımıza seçtirelim. İşte bize bu imkanı getiren bu imkanı sağlayan başta Büyük Millet Meclisimize, hükümetimize ve bu kararın alınmasında öncülük eden yardımcı olan öğrencilerini vererek bu okullarda okutulmasını sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Sevgilerimi saygılarımı iletmek istiyorum. Bu halkımızın eğitim ihtiyacını, din eğitim ihtiyacın yasaklamakla bir yere varamayacaklarını buradan açıklamak istiyorum” dedi.

Vali Odabaş konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’a katkılarından dolayı hediye takdim etti.

Kuran Kursunu başarı ile bitirerek mezun olan öğrencilere hediyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Hasan  Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selcuk Coşkun ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş tarafından verildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.