Arıcılara DOKAP'tan destek

DOKAP ve Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında; 85 arıcıya toplam 164 bin TL tutarında malzeme desteği sağlandı.

Arıcılara DOKAP'tan destek
Bayburt Postası - DOKAP ve Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında; 85 arıcıya toplam 164 bin TL tutarında malzeme desteği sağlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan il müdürü Abdulkadir Karabulut, "Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı doğrultusunda uygulamaya konulan "Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında bölgedeki il müdürlükleri ile koordinasyon sağlanarak arıcılığın ana arı, polen ve propolis gibi değişik üretim kollarında arıcılara eğitimler düzenlenmiştir. Bu amaçla İl Müdürlüğümüz ve DOKAP arasında yapılan protokol ile 2016 yılı içerisinde toplam 82 arıcımız ana arı, polen ve propolis üretimi eğitimine katıldı. Yıl içerisinde yapılan eğimlere katılan 82 arıcıya "DOKAP Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı" kapsamında bin 65 adet polen tuzaklı kovan, 34 mini buzdolabı, 3 polen kurutma makinesi, 4 polen ayıklama makinesi ve bin 65 propolis kapanı hibe olarak verilmiştir" dedi. 

Karadeniz Bölgesinde arıcılık konusunda böyle entegre bir proje yapılması bölge arıcılığının geliştirilmesine, markalaşmasına ve ürün çeşitliliğinin arttırılmasına önemli katkı sağlayacağını söyleyen Karabulut, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve ekibine teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.