Akkoyunlu: "'Yeni Türkiye' için çalışacağım"

AK Parti Bayburt Milletvekili aday adayı Murat Bahadır Akkoyunlu, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Akkoyunlu: "'Yeni Türkiye' için çalışacağım"
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Milletvekili aday adayı Murat Bahadır Akkoyunlu, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Burada gazetecilere adaylığı, yeni Türkiye ve Bayburt’la ilgili açıklamalarda bulunan Akkoyunlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal’dan ise övgü dolu sözlerle bahsetti.

Aday adaylığı ve akabinde adaylığını ve milletvekilliğinin gerçekleşmesi durumunda Bayburt’u parlamentoda en iyi şekilde temsil eden milletvekili olmak istediğini kaydeden Akkoyunlu, parlamentoda 'Yeni Türkiye' için çalışacağını ifade etti.

Akkoyunlu, şu açıklamayı yaptı:

“Yeni Türkiye imrenilen bir Türkiye, beğenilen bir Türkiye, özenilen bir Türkiye olmak zorundadır. Yeni Türkiye’ye hiç kimse zorla tabi tutulan bir Türkiye olmamalıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bey siyasilere hitaben diyor ki; ‘Oturmayın kalkın ve toplumun arasında olun’ ve şunu ifade ediyor; ‘Sizler, bizler milletin hizmetçisiyiz.’ Ama alışkanlık altına şef sandalyesini alan halen milletin efendisiymiş gibi davranıyor. Bunu aşmak zorundayız siyasette bunun için yapılır.”

“Vatandaş neyin ne olduğunu anlatıyor”

Aday adaylığı süresince Bayburt’ta köy ilçe ver merkezde vatandaşlarla bir araya geldiğini aktaran Akkoyunlu, “1974’te biz siyasete başladığımızda Bayburt’un nüfusu 185 bindi bugün 80 bin. Halbuki il de oldu, üniversite de var. Ama halen göç durmuyor. Yani çok bir şey keşfetmemize gerek yok. Çarşıyı geziyorum ve ben sadece vatandaşı dinliyorum. Vatandaş benim anlatmamı bekliyor. Ancak ben hiçbir şey anlatmıyorum sadece onları dinliyorum. Ve iki soru soruyorum. Ne istiyorsunuz? Ne istemiyorsunuz? Önce çekinenler oluyor. Ama anlatınca her şeyi onlardan öğreniyorsunuz zaten. Hiçbir şeyi keşfetmeniz gerekmiyor. Onlar zaten neyin ne olduğunu anlatıyorlar. Yani Bayburt’u devletten maaş alan memurlar şehri haline getirirseniz nüfusunuz ondan ibaret olacak. Çünkü köylüyü köyde tutamazsanız esnafı da şehirde tutamazsınız. Türkiye’nin bir çok yerinde taşra merkezden beslenir Bayburt’ta öyle değil merkez taşradan beslenir. Köylüyü köyünde tutacak motor sektörde hayvancılıktır.”

Ağbal’la Ankara hatırası

Konuşmasında Bayburt Milletvekili Naci Ağbal’dan övgüyle bahseden ve Bayburt için bir fırsat olacağını anlatan Akkoyunlu, Ağbal’la Ankara’da yaşadığı bir anısını ise şöyle anlattı:

"Ankara’da Naci beyi görmeye gitmiştim. Ben kapıyı açtım içeriye girdim. O sırada Naci bey telefonla yüksek sesle, asabi bir şekilde Bayburt’tan bir yetkili ile konuşuyordu. Şöyle diyordu; bırakında siyaseti siyasetçiler yapsın. Bana yalakalık olsun diye benim köyümün yoluna asfalt niye döküyorsun. Ben senden böyle bir talepte bulundum mu? Kardeşim ben benim köyüme ayrıcalıklı bir muamele yapılmasını istemiyorum” diye anlattı.

Dünyanın iki süper gücü

Akkoyunlu, yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorduğu sorulara cevap verdi. Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Akkoyunlu, önemli bir iddiaya imza atarak, dünyada iki süper gücün olduğunu ifade etti.

"Bu benim tezim ama henüz insanlık kabul etmiyor" diyen ve siyaseti bunun için yaptığını vurgulayan Akkoyunlu, şunları söyledi:

"Dünyada iki tane güç var.  Gerisi teferruattır. Biri Anglo Sakson, İngiltere'yi gasp etmiş tapınakçı çete, diğeri ise Türkler. Dünyadaki temel güç savaşı bu ikisi arasında yapılmaktadır. Ben çorbada tuzumun olmasının inananlardanım siyaseti de bunun için yapıyorum. Bundan başka bir maksat için siyaset yapmak yanlıştır. Benim tezim henüz insanlık kabul etmiyor ama benim gerçek bildiğim bir şey var. Tartışması çok uzun bir konu." 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serdar 9 yıl önce

Ağbal asfaltı benim köyüme dökmeyin diyormuş. E tabi şu anda oy değişebileceği konursu var. Düşünsenize konursu beldesini köy yapmışlar belediyesini kapatmışlar bir adam çıkmış konursu köyünden ortalığı toz duman etmiş oyların çoğunu almış ve milletvekili seçilmiş. Ve bu dakkadan itibaren başlamışlar çalışmaya bayburt sokaklarında iki senedir bırakın araç kullanmayı yürüyemezken, bayburt sokaklarında amatörce, sırasız bütün sokaklar toz dumanken konursu köyünde mahalle araları asfaltlanıyor. Konursulularin dr. Kadri beye teşekkür etmesi lazım.
Kadri Karaoğlu bırakın seçilmeyi daha adayken tutuşan akp liler başladılar çalışmaya.
Millet artık farkına vardi ki muhalefet şart hele dr. Kadri karaoglu gibisi olmazsa olmaz.

Avatar
murat 9 yıl önce

Yeni Türkiye den benim anladığım şu.
Tıpkı komünizm ülkelerinde olduğu gibi iktidar partisi üyeleri elit diğerleri sürüngen.
İktidar her türlü suçu işler yargılanamaz suçu gören paralel evrene kaydırılır.
Her türlü ihalede fesat çıkarma yandaşa yakına akrabaya verilir. Hasbel kader bir başkası ihaleyi alırsa ihale iptal edilir.
Herbirinin evladı doğuştan üstün yeteneklere sahiptir, kısa zamanda büyük işler başarır.
Para onlar için o kadar degersizdirki ayakkabı kutusuna konur celik kasaya değil.
İktidarda kalabilmek oy alabilmek için memleketin bir kısmı teröriste teslim edilir faaliyetlerine göz yumulur, ve sıkılmadan tv den biliyorduk aldanmadık diye itiraf edilir.
Daha sayacak çok şey var ama benim yurdumun insanı okumazki. Araştırmazki sorgulamazki.
Yazıyı uzatirsam okumazlar akkoyunlu bey buradan cevap bekliyorum yeni turkiye bu değilmi.

Avatar
Asiye 7 yıl önce

Sayın Akkoyunlu'nun tezini aynen savunuyorum.

Avatar
Ali 6 yıl önce

Sa ben bı Bayburtlu olarak akit TV katıldığınız porogrami izliyorum görüşlerinizi canı gönülden katılıyorum sizin görüşlerinizi destekliyorum saygilarimi