'Olduğunda öderim' mazi oldu!

Aras Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (EDAŞ) yeni dönemi Bayburt’ta vatandaşlar için sıkıntılı başladı.

'Olduğunda öderim' mazi oldu!
Bayburt Postası - Aras Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (EDAŞ) yeni dönemi Bayburt’ta vatandaşlar için sıkıntılı başladı. Erzurum merkezli Ağrı, Ardahan, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini de kapsayan Aras EDAŞ’ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından (ÖİB) özelleştirilmesi sıkıntıları da beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz Haziran ayında, Çalık Grubu ve Kiler Grubu tarafından devralınan Aras EDAŞ, elektrik borcu biriken abonelere ihbarname çekti. Birkaç fatura üzerinden birikmiş borç nedeniyle elektrik kesintisi için uyarı alan aboneler borçlarını ödemediği takdirde ise icra takibi ile karşı karşıya kaldı. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 500 haneye elektrik borcundan dolayı uyarı gittiği öğrenildi. Kayıp kaçak elektrik oranının en düşük çıktığı illerden biri olan Bayburt'ta daha önce de benzer durumda biriken borçlar gecikme bedeli ile birlikte zamanla tahsil edilirken, özelleştirmenin ardından zamanında ödenmeyen aylık faturalar için şirket tarafından bir anda ihbarname çekilmesi çok sayıda vatandaşı sıkıntıya soktu.

Ortalama 300 lira ve daha üzerindeki birikmiş borçların zamanında ödenmediği gerekçesiyle çekilen ihbarname hakkında açıklamada bulunan bazı vatandaşlar, hazırlıksız yakalandıklarını söyledi. Elektrik kesintisi ile karşı karşıya kalan vatandaşlar, icra takibine düşmekten de endişe ediyor.

Aras EDAŞ uyarmıştı

Öte yandan özelleştirmenin hemen ardından Aras EDAŞ tarafından yapılan açıklamada, elektrik tahsilatında sıkı tedbir alınacağı açıklanmıştı. "Elektrik faturasını ödemeyenleri asla affetmeyeceğiz” diyen Aras Edaş Genel Müdürü Abdulkadir Köker,  “Vatandaşlarımızın elektrik faturalarını zamanında ödemelerini arzuluyoruz. Devlet bizden verdiği elektriğin ücretini anında tahsil ediyor. Onun için faturaların tahsilatı, kayıp ve kaçak elektrik konusunda önemli ve ciddi tedbirler almak zorundayız” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.