Dev proje için müjde geldi!

Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kapasitesine sahip olan Bayburt doğaltaş sektörü için beklenen müjdeli haber geldi...

Dev proje için müjde geldi!

Bayburt Postası - Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kapasitesine sahip olan Bayburt doğaltaş sektörü için beklenen müjdeli haber geldi. Bayburt'ta doğal taş sektörüne ivme kazandıracak önemli bir proje hayata geçmek üzere. Ulusal basında çıkan bir habere göre, ‘Doğaltaş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi’nin inşaat ihalesinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gönderilen projeleri onaylanarak tekrar bakanlığa gönderildiği belirtildi.

Bugüne kadar ilkel yöntemlerle yüzde 80 fire ile çıkartılan Bayburt taşını modern teknolojiyle buluşturacak olan AB destekli projenin yapım ihalesi onaylanıyor.

2009 yılında Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt Mermerciler Derneği ve Bayburt 21 Şubat K.S.S.Yapı Kooperatifi tarafından başlatılan ve daha sonra Bayburt Belediyesi, Bayburt İl Özel İdaresi ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ‘Doğal taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi’nin inşaat ihalesinde sona gelindiği öğrenildi.

Bu ay sonu itibari ile sonuçlanacağı açıklanan yeni gelişmeye göre Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılacak olan taş işletme fabrikasının dört ayrı ihalelik mal ve hizmet alımı sonucunda kurulması bekleniyor. Konuyla ilgili ulusal basında çıkan habere göre projenin ikinci aşaması olan yapım işi ihale sürecinin Ekim ayı sonu itibariyle başlayacağı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
OSBDoğaltaş Sektörü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.