OSB'de su sorunu çözüldü!

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulduğu günden bugüne devam eden su sorunu çözüldü. 2001 yılından bugüne çeşitli altyapı sıkıntılarını bünyesinde barındıran Organize Sanayi Bölgesi’ndeki su sorunu Bayburt Belediyesi ve Özel İdare ortaklığınca yapılan çalışmayla sona erdi.

OSB'de su sorunu çözüldü!

Bayburt Postası - Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulduğu günden bugüne devam eden su sorunu çözüldü. 2001 yılından bugüne çeşitli altyapı sıkıntılarını bünyesinde barındıran Organize Sanayi Bölgesi’ndeki su sorunu Bayburt Belediyesi ve Özel İdare ortaklığınca yapılan çalışmayla sona erdi.

Kurulduğu yıllarda Bayburt için bir umut kapısı olarak görülen fakat geride kalan 12 yıl içerisinde altyapı sorunları dolayısıyla bir çok yatırımcının yüz çevirdiği OSB’de bulunan sayılı işletme su sorununun çözülmesinin kendileri için önemli olduğunu söylediler.

Habip BerberOrganize Sanayi Bölgesi’nin en eski iş yerlerinden biri olan İtimat Plastik Şirket Sahibi Habip Berber,  altyapı sorunlarının tamamının bitmediğini ama yetkililerin geçmiş yıllara oranla OSB’ye daha çok önem verdiklerini söyledi.

Üretimde su kullanmadığını sadece temizlik amaçlı su kullandığını buna rağmen su sıkıntısını çok çektiğini ifade eden Berber, “2004 yılından bu yana su sıkıntısı çektik. Kuyu da vurmamıza rağmen haftada birde İtfaiye’den bir tanker su alarak ihtiyacımızı gidermeye çalıştık. Şimdi yeni hattın bağlantıları yapıldı ve su sorunumuz sona erdi. Belediyemize ve İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet Yılmaz2006 yılında kurulan Yılmaz Gıda Çay ve Un Fabrikası sahibi Mehmet Yılmaz ise, “Zor şartlara rağmen Bayburt’ta kalmaya sabırla devam ettik ve sonunda büyük bir eksiklik olan su sorunumuz sona erdi. Bir diğer eksiklik elektrik sorununun bitmesi için ise çalışmalar devam ediyor” dedi.

Yılmaz, işyeri faaliyetleri hakkında da bilgi verdiği konuşmasında Bayburt’un çay imalatı için bölgedeki en uygun yer olduğunu belirterek, “Bu yıl Bayburt’ta çay imalatı yapacağız ve Bayburt Çayı’nın hem kalitesi hem de aroması özel olacak. Çaykur bile gelip Bayburt’ta bazı incelemeleri yaptı. Bayburt’un çay imalatında mükemmel bir mekân olduğunu ve bu civarda Bayburt gibi bir yerin olmadığını onlar da söylediler. Ben inanıyorum ki Çaykur bile buraya gelecek. Çünkü Bayburt’un havası dolayısıyla işletmelerin en az yüzde 35 karı oluyor” diye konuştu.

Mustafa SansuOrganize Sanayi Bölgesi’nin yeni işyerlerinden biri olan Bayova Süt Şirketi Sahibi Mustafa Sansu, “Biz işimiz gereği suyu üretimde kullandığımız için kuyu suyu kullanıyoruz. Buradaki diğer işletmeler ise itfaiye suyu ile işlerini görüyordu. Suyun buraya gelmesi önemli bir gelişme” dedi.

OSB’de su sorununun sona erdiğini ama belli başlı sıkıntıların devam ettiğini söyleyen Sansu, “Suyun geldiği gibi bir de çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor. Yollarımızın yapılması gerekiyor. Mesela sokak lambaları yanıyordu 1 ay öncesine kadar. Sokak lambası büyük bir problem. 1 aydan fazla oldu, yanmıyor. Bu tür sorunların da giderilmesi lazım" diye konuştu.

Bayova Süt'ün yeni bir firma olmasına rağmen kısa sürede bölgede tanındığını ve üretim kapasitesinin gün geçtikçe daha iyi seviyelere geldiğini söyleyen Sansu, pazar payının ise her geçen gün daha da genişlediğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.