"Bayburt Balı"na destek

Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, arıcıların ilkbahar beslemesinde kullanacakları şeker maliyetini azaltmak amacıyla Trabzon Tasfiye İşleri Şube Müdürlüğü'nden 1434 çuval şeker alınarak Arı Yetiştiricileri Birliği vasıtası ile tüm arıcılara dağıtıldığını söyledi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonundaki toz şeker dağıtım töreninde konuşan Koçak, Bayburt'un 216 bin 312 hektarlık mera alanlarına sahip olduğunu ifade etti. Ekilebilen tarım arazisinin yüzde 42'sinin yem bitkileriyle ekilmesi arıcılık ve hayvancılık için bir avantaj sağladığını kaydeden Koçak, ilde 140 bin adet arılı kovanın 1000-1500 ton bal üretebilecek floraya sahip olduğunu söyledi.

Bayburt Balı her derde deva...Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, arıcıların ilkbahar beslemesinde kullanacakları şeker maliyetini azaltmak amacıyla Trabzon Tasfiye İşleri Şube Müdürlüğü'nden 1434 çuval şeker alınarak Arı Yetiştiricileri Birliği vasıtası ile tüm arıcılara dağıtıldığını söyledi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonundaki toz şeker dağıtım töreninde konuşan Koçak, Bayburt'un 216 bin 312 hektarlık mera alanlarına sahip olduğunu ifade etti. Ekilebilen tarım arazisinin yüzde 42'sinin yem bitkileriyle ekilmesi arıcılık ve hayvancılık için bir avantaj sağladığını kaydeden Koçak, ilde 140 bin adet arılı kovanın 1000-1500 ton bal üretebilecek floraya sahip olduğunu söyledi.

Ünal KoçakKoçak, "2008 yılı kayıtlarımıza göre 24 bin adet arılı kovan ile yıllık mevsimlere bağlı olarak 200-600 ton civarında bal üretimi var." dedi. 2009 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destekleri ile 29 çiftçi ailesine toplam 870 adet arılı kovan dağıtımı yapılmasının planlandığını dile getiren Koçak, "İlimizde ballı bitki çeşitliliğini sağlamak amacıyla 100 kilogramlık arı otu tohumu İl Özel İdaresi bütçesinden alınarak 50 çiftçimize dağıtılmıştır. Arı otu çok iyi bir nektar ve polen kaynağı olması nedeniyle arı mer'ası olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte çiçeklenmenin iyice azaldığı zaman biçilerek kaba yem olarak değerlendirilmektedir." diye konuştu.

Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu ise kovan başına yapılan bahar desteğinin ABD ve Avrupa ile kıyaslandığında yeterli olmadığını dile getirdi. Arıcılığın insanlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Mutlu, birlik olarak altyapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Mutlu, Bayburt ekonomisine katkı sağlayacak sektörün ürün pazarlaması konusunda Bayburtlu üst düzey yetkililerden ve işadamlarından destek istedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.