'Bayburt Balı' artık yükselmek istiyor

Bayburt Postası - Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, Bayburt’un flora bakımından yıllık 1500 ton bal üretilebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu belirtti. İl Genel Meclisi 2012 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Raci Bayrak başkanlığında gerçekleşen toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul ve Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu katıldı. 2012 yılında Bayburt’ta yapılacak hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda Bayburt arıcılarının sorunları da dile getirildi.

'Bayburt Balı' artık yükselmek istiyor

Bayburt Balı artık yükselmek istiyorBayburt Postası - Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, Bayburt’un flora bakımından yıllık 1500 ton bal üretilebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu belirtti. İl Genel Meclisi 2012 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Raci Bayrak başkanlığında gerçekleşen toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul ve Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu katıldı. 2012 yılında Bayburt’ta yapılacak hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda Bayburt arıcılarının sorunları da dile getirildi.

Toplantıda söz alan Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, Bayburt’un arı kovanı kapasitesinin 120 bin olduğunu fakat Bayburt’ta 30 bin arı kovanı bulunduğunu söyledi.

30 bin olan kovan sayısını az bulduklarını, bu sayının 50-60 bin civarlarına çıkarılması halinde yıllık 1500 ton bal kapasitesine ulaşılabileceğini belirten Mutlu, “Bunun için hobi arıcılığından profesyonel arıcılığa geçerek, ambalajlama ve paketleme sorunlarımızı gidermemiz gerekiyor. Bayburt için coğrafi işaretleme markası alınmalı ve Bayburt Balı tarif edilmelidir” dedi.

Mutlu, “Bayburt Bal Evi” projesinin hayata geçirilmesinin gerekliliğine de değindiği konuşmasında, Arıcılar Birliği üyelerinin kredi sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.

Mutlu ayrıca, 2012 yılında SODES kapsamında başlayacak projeyle 30 bayan kursiyere,  5’er adet arı kovanı verileceğini sözlerine ekledi. 

Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul ise Bayburt’ta arıcıların şeker kullanma oranındaki tehlikeye dikkat çekti. Müdürlük olarak arıcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Ertuğrul, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın teşvik kredilerinden arıcıların da faydalanabildiğini dile getirdi.

Arıcılara her türlü maddi ve manevi desteği vereceklerini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak ise Bayburt Balı’nın marka değerini yükseltmek için profesyonel arıcılığa geçiş yapılarak, paketleme ve pazarlama sorunlarının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.