Bankada unuttuğunuz para var mı? Tıkla-öğren

Geçmişte hesap açtırıp hatırlamayan vatandaşlar, TBB'nin internet sitesinde ‘zamanaşımı’ sorgulaması yapabiliyor. Ama bir şartla!

Bankada unuttuğunuz para var mı? Tıkla-öğren
Bayburt Postası - Geçmişte hesap açtırıp hatırlamayan vatandaşlar, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) internet sitesinde ‘zamanaşımı’ sorgulaması yapabiliyor. Ad ve soyad girildiğinde hangi bankada sorgulama yapılan kişiye ait ne kadar hesap varsa tüm detayları ile ortaya çıkıyor. Hesaba ait detayların ortaya çıkması ise ancak sorgulama yapılan hesapta para varsa mümkün!

Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarda 2013 yıl sonu itibariyle zaman aşımına uğramış hesabı olan vatandaşlar, bu hesapların dökümü için sitedeki arama motorundan ulaşabiliyor. 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayan ve bu sürede zamanaşımına uğrayan mevduat,emanet ve alacakların listesi TBB’nin internet sitesinde ilan ediliyor. Şubat ayı başında başlayan ilan süresi Mayıs ayı sonunda bitiyor.

Hesaptaki parayı kurtarmak için son tarih!

Listede isim ve hesap bilgileri yer alan kişilerin en geç 15 Haziran 2014 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankanın herhangi bir şubesine geçerli kimlik bilgileri ile başvurmamaları halinde, hesapta bakiye varsa, nakit çekilebiliyor ya da başka bir hesaba transfer edilebiliyor. Aksi halde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek.

31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek olan 10 yıllık zaman aşımına uğrayan hesapların sorgulaması için lütfen tıklayınız...

İletişim bilgileri değişenler için durum belirsiz

Öte yandan bankalar müşterilerini kullanılmayan hesaplar konusunda uyarmaya başladı. TBB'nin, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplara ilişkin yayımladığı tebliğe göre, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplar hareketsiz hesap olarak kabul edilmişti. Bu hesaplardan ücret alınmadan önce müşteriye 30 gün içinde haber verilmesi gerekirken, güncel adres bilgisi olmayan ya da iletişim bilgileri değişen vatandaşlar için durum ise hâlâ belirsiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan Akbudak 10 yıl önce

ii..