Yeni kampüs, TOKİ’yi bekliyor

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, "Yeni kampüs için TOKİ'yi bekliyoruz" dedi.

Yeni kampüs, TOKİ’yi bekliyor
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yeni kampüs için TOKİ’den haber beklediklerini söyledi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından (TOKİ) 27 üniversite ile yapılan protokoller kapsamında kampüs binaları ihale aşamasında bulunan üniversiteler arasından yer alan Bayburt Üniversitesi’nin yeni kampüsü ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Coşkun, “TOKİ ile anlaşmak üzereyiz. Geçen hafta arkadaşlar son görüşmelerini yaptılar. Oradan imza için telefon bekliyorum açıkçası” dedi.

Yaklaşık 80 bin metrekare kapalı alan üzerinde oluşturulacak ve tamamının aynı anda yapılıp hizmete geçirilmesi planlanan yeni kampüs çalışmalarınınTOKİ tarafından şu anda çok sayıda üniversitenin kampüsünün yapıldığı için yavaş sürdüğünü belirten Prof. Coşkun, “TOKİ 26 üniversitenin kampüsünü yaptığı için biraz yavaş gidiyor. Hedefimiz bu yıl oraya bir kazma vurdurabilmek” dedi.

Açıklamasında, yeni kampüs planında kapalı spor salonunun yer aldığını söyleyen Rektör Coşkun, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun da altyapısını tamamladıklarını ve 3 öğretim üyesi alımıyla birlikte gelecek sene BESYO’ya öğrenci almayı düşündüklerini de anlattı. Rektör Coşkun, “Göreve geldiğimizde 34 olan öğretim üyesi sayısı 54’e çıktı. Son alımlarla birlikte bu sayı 58’e yükselecek. TOKİ ile yapılan anlaşmada kapalı spor salonunun yer alıyor. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun da altyapısını tamamladık ve 3 öğretim üyesi alımıyla birlikte gelecek sene BESYO’ya öğrenci almayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.