Prof. Mackerle, Bayburt Üniversitesi’nde

Çek Cumhuriyeti; The University of South Bohemia’dan Assist. Prof. Dr. Adam Mackerle, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde bir hafta boyunca ders verecek.

Prof. Mackerle, Bayburt Üniversitesi’nde
Bayburt Postası - Çek Cumhuriyeti; The University of South Bohemia’dan Assist. Prof. Dr. Adam Mackerle, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde bir hafta boyunca ders verecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Dış İlişkiler ve Erasmus Ofis Koordinatörü Uzman Gökhan Kömür, “Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Erasmus kapsamında daha önceki yıllarda iki öğrenci altı ay süresince Çek Cumhuriyeti’ne gönderilmişti. Mackerle, bu öğrencilerin derslerine girdiği dönemde Bayburt Üniversitesi’ni merak ederek buraya geldi. Ofis olarak The University of South Bohemia ile ilişkilerimizi sıklaştırıp artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Kömür, ayrıca Avrupa’nın birçok ülkesindeki üniversitelerle personel değişimini artırmayı amaçladıklarını kaydederek, “Üniversitelerin karşılıklı personel hareketliliği kültürel kaynaşmayı sağlamaktadır. Bu da üniversitemizin yurt dışında tanıtımına büyük etki kazandırıyor. Erasmus ofisinin çalışmalarına Rektörümüz Prof. Dr. Coşkun göreve geldiği günden beri destek vermektedir. Bu üniversitemiz için büyük bir açılım ve kazanımdır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asım KOCA 10 yıl önce

Değerli editör ;
Assist. Prof. Dr . unvanı profesör değildir. bunun Türkiye de ki karşılığı Yrd. Doç. tir.