Elifsu ve Bilge'den büyük başarı

Bayburtlu kızımız Elifsu Aslan ve Bilge Kurt'un hazırladığı proje 110 proje arasından sıyrılarak Dünya birincisi oldu...

Elifsu ve Bilge'den büyük başarı

Bayburt Postası - Tiflis’te gerçekleştirilen  "AB IYIPO-Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı"nın sonuçları belli oldu.

Bayburt'un eski Belediye Başkanlarından Muammer Daştan'ın torunu olan, Bayburtlu kızımız Elifsu Aslan ve Bilge Kurt'un hazırladığı proje 110 proje arasından sıyrılarak Dünya birincisi oldu.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te bu yıl 8.'si düzenlenen  "AB IYIPO-Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı"nın sonuçları belli oldu. Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi öğrencileri Elifsu Aslan ve Bilge Kurt'un "Matematik" alanındaki projesi,  5 Mayıs 2014 gerçekleştirilen "AB IYIPO- Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı"nda 110 proje arasından Dünya birincisi oldu.

36 ülkeden 110 proje

Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Bilgi Teknolojileri ve Mühendislik olmak üzere toplam 6 farklı alanda  36 ülkeye ait  110 proje dünya şampiyonu olmak için kıyasıya yarıştı.

Dünya şampiyonu genç mucitler Türkiye'nin gururu

BARGEM Birimi önderliğinde yarışmaya katılan Elifsu Aslan ve Bilge Kurt'un Danışman Öğretmenleri Mete Doğanay ile birlikte hazırladıkları "Diagonal Relations of Regular Polygons (Düzgün Çokgenlerin Köşegen İlişkisi)" adlı projeleri 110 proje arasından Dünya birinciliğine layık görüldü.

Bayburtlu Anne Aslan: “Allah tüm annelere bu gururu yaşatsın”

Genç şampiyonlardan Elifsu Aslan’ın aynı okulda idarecilik yapan ve Psikolojik Danışman olan annesi Elif Aslan, duygularını Bayburt Postası’na aktardı:

“Bir anne olarak çok mutlu ve gururluyum. Elifsu başarıya çok istekli olan bir öğrenci ama elbette ki bu başarıyı okulu ve öğretmenleri sayesinde elde etti. O yüzden başta Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi olmak üzere tüm öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Allah tüm annelere bu gururu yaşatsın.”

Türkiye’ye bu akşam dönecek olan 10. sınıf öğrencisi Elifsu Aslan’ın üniversite eğitimini tıp alanında almak istediği öğrenildi.

Elifsu ve Bilge’yi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 10 yıl önce

Bir Türk ve Bayburtlu olarak göğsümüz kabarmadı değil ama abicim eğitim aldığı kuruma bak yine şehir dışı bizim memleketteki okullardan da bu tür başarılar çıkarsa işte o zaman tam gurur duymuş oluruz..