Bilişim olimpiyatlarında dünya derecesi

Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi E-BİKO Uluslar arası Bilişim Olimpiyatları’nda dünya üçüncülüğü kazandı.

Bilişim olimpiyatlarında dünya derecesi
Bayburt Postası - Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi E-BİKO Uluslar arası Bilişim Olimpiyatları’nda dünya üçüncülüğü kazandı. 36 ülkeden 7 bin 812 öğrencinin yarıştığı olimpiyatlara Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni temsilen katılan Ömer Faruk Çarpatan projesiyle dünya üçüncüsü oldu.

4 bin 560 projenin yarıştığı olimpiyatlara “Efe Matematik Köyü’nde” isimli proje ile katılan Ömer Faruk Çarpatan, dünya üçüncülüğü kazandığı proje hakkındaki görüşlerini Bayburt Postası ile paylaştı.

12. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Çarpatan, projeyi ilköğretim çağındaki öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artması için hazırladığını söyledi.

Bayburt’a ve okuluna böyle bir başarı kazandırdığı için mutlu olduğunu söyleyen Çarpatan, şu açıklamayı yaptı:

“Çevremdeki çocuklara baktığımda sürekli matematiğe olan ilgisizliği gördüm. Bu durumu hocama açtım. Böyle bir proje gerçekleştirmeye karar verdik. Çocukların oyuna olan ilgisini bildiğimiz için matematiğe ilgiyi bu yönle sağlamayı uygun bulduk. Projemizin adı Efe Matematik Köyü'nde. Bu projeyi daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Ben başta hocam Ahmet Oğuzhan Yanık’a ve bizlere destek veren okul idarecilerime teşekkür ediyorum.”

Projenin yapılmasında öncü olan Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknoloji Alan Şefi Ahmet Oğuzhan Yanık ise, "Projemiz ilköğretim çağındaki çocukların matemetik öğrenmesini kolaylaştırmak için, onların matematiğe karşı olan önyargılarını gidermek, sıkılmadan matematik öğrenmelerini sağladığımız bir çalışma. Çocukların oyunlara olan merakını da bildiğimiz için bunu oyunla bir araya getirdik. Oyun oynayarak matematik öğretmeyi amaçladık. Efe Matematik Oyunu adlı çalışmayı yaptık. 3 boyutlu oyun 6 bölümden oluşuyor. Bu 6 boyutlu oyunun her bölümünü geçince çocuklarımız matematikte saymaları ve işlemeleri teker teker öğrenmiş oluyorlar. İlerleyen zamanlarda oyunumuzun da bölümlerini de ilerleteceğiz” dedi.

Vali Ünlüer: “Dünya üçüncülüğü bizi umutlandırdı”


Öte yandan dünya üçüncülüğü kazanan proje Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi’nde yer aldı.

Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda; protokol üyelerinin katılımıyla açılan sergide bir konuşma yapan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, şunları söyledi:

“Gerçekten gurur verici bir şey Bayburt’ta bir öğrencinin dünya üçüncüsü olması bizi umutlandırıyor. Çocuklarda inanılmaz bir şekilde bilgisayar ve oyun bağımlılığı gelişiyor. Bunu bilgiye ve derslere dönüştürmemiz gerekir. Yapılan bu çalışmalar öğrencilerimiz için iyi bir başlangıç olmuş. Bundan dolayı da yapılan bu çalışmaları çok anlamlı buluyorum, demek ki bilgi her yerde üretilebiliniyor. İnşallah çocuklarımızın ileride yaptığı bu çalışmaların yararını görürüz. Çocuklar bu kazandıkları deneyimleri daha da geliştirerek ileride söz sahibi olacaklarına, yürekten inanıyoruz. Tüm çocuklarımızı gönülden tebrik ediyorum.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMETBUĞRA 10 yıl önce

Allah gayretinizi arttırsın. Başarılarınız periyodikleşsin inşallah.

Avatar
BAYBURT 10 yıl önce

Tebrikler kardeşim...

Avatar
arif k 10 yıl önce

helal olsun büyük başarı

Avatar
ahmet timur 10 yıl önce

tebrik ederiz,demekki her formatta,!!,şirin bayburt,dünya listesinde yerini aılyor,yeterki
s.t.k.lar ve kamu özel biraraya gelmeli(üniversite dahil)*gelmeli istişare yapılmalı,ki
"Bayburt hak ettiği noktaya gelsin.saygı ile.