Bayburt’ta okul müdürleri sil baştan!

Bayburt'ta havuza alınan okul müdürleri ile ilgili değerlendirme sonuçları açıklandı.

Bayburt’ta okul müdürleri sil baştan!
Bayburt Postası - 4 yıl görev süresini tamamlayan ve havuza alınan okul müdürleri ile ilgili değerlendirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) gerçekleştirdiği son değişiklik ile Türkiye genelinde 4 yıl görev süresini tamamlayan okul müdürlerinin havuza alınmasının ardından merakla beklenen değerlendirme sonuçları ilan edildi.

Türkiye’de 16 bin 721, Bayburt’ta da 39 müdür havuza alınmıştı. Yapılan değerlendirmelere sonucu 75 puan barajını 13 okul müdürünün geçebildiği öğrenilirken, 26 okul müdürü ise görevden alındı. Bu kararın ardından atama yönetmeliği esasına göre görevden alınan 26 öğretmen ya emekli olacak ya da öğretmenlik görevine geri dönmek zorunda kalacak.

Konuyla ilgili Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

Değerlendirme neye göre yapıldı?

Süreç, MEB'in 81 il müdürlüğüne gönderdiği yazı ile ‘4 Yıllık Görev Süresini Tamamlayan Müdürlerin Listesi’ni istedikten sonra başladı. İl müdürlükleri çalışmayı tamamlayarak ‘13 Nisan 2014 tarihinden itibariyle okul ve kurum müdürlüğünde 4 yıllık görev süresini tamamlayan müdürlerin’ listesini bakanlığa gönderdikten sonra müdürler, okul ve kurum türlerine göre değerlendirmeye aldı. Yeni görevlendirmeler ile ilgili değerlendirme işlemleri http://yonetici.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yapıldı. 14 Temmuz- 15 Ağustos tarihlerini kapsayacak değerlendirme sürecinde yer değişiklikleri kapsamında önce anket çalışması yapılarak okul müdürleri kendi okullarında değerlendirildi. Yüz yirmi soruluk bir anket ile değerlendirme yapıldı.

Okulda değerlendirmeyi okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı, en genç ve en yaşlı öğretmen, iki tane öğretmen kurulunca seçilen öğretmen olmak üzere dört öğretmen yaptı. Öğrenci meclis başkanının da yer aldığı bu komisyonun değerlendirmesi puanlamanın yüzde 40'ını oluşturdu.

Yüzde altmışlık dilimde ise milli eğitim müdürü, atamaya bakan şube müdürü ve bölümden sorumlu şube müdüründen oluşan üç kişilik komisyon tarafından karar verildi.

Bu iki değerlendirmenin sonucunda yetmiş beş puan alan okul müdürü tekrar dört yıllığına kendi okulunda görevlendirildi. 75 puanı alamayan okul müdürleri ise bulundukları okulda görevden alındı. Bu müdürlerin yerine atama yönetmeliği esas alınarak okullar açılmadan yeni okul müdürleri atanacak.

Görevden alınanlar ne yapacak?

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan listeye göre havuza alınan 39 okul müdürü arasından 13'ü 75'in üzerinde puan alarak tekrar okul müdürü olmaya hak kazanırken, bu okul müdürleri aynı zamanda başvuru yaparlarsa başka bir okulu tercih etme hakkına da sahip oldu. Görevden alınan 26 okul müdürü ise bulundukları okul dışında başka bir okul müdürlüğü ya da müdür yardımcılığı için başvuru yapabilecek.

Görev süresi uzatılacak okul müdürlerinin değerlendirme sonuçları da yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilan edilen listede, daha önce havuza alınan 39 okul müdüründen 75 puan barajını geçen isimler açıklandı. Bayburt’ta değerlendirmeye alınan 4 yılını doldurmuş okul müdürleri listesi ile yönetici değerlendirme işlemleri sonucunda 75 ve üzeri puan alan kurum müdürleri listesi şöyle:

Bayburt’ta değerlendirmeye alınan 4 yılını doldurmuş okul müdürleri listesi için lütfen tıklayınız…

Görevi uzatılan okul müdürleri listesi için lütfen tıklayınız…



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bal 10 yıl önce

Suat şener :)

Avatar
istek 10 yıl önce

müdürlerin sendikalarını da yazar mısınız?

Avatar
Bayburtlu 10 yıl önce

Bravoooooooooo....

Avatar
songül karaaslan 10 yıl önce

Veysel mahellesindeki müdür neden değişmiyor anlamak mümkün değil hiç bir şeyde yaptığı yok

Avatar
Bayburtlu 10 yıl önce

Malum sendika harici %15 kontenjan tanımışlar....O da kişisel çabalar sonucu..........

Avatar
Umut An 10 yıl önce

Uzun süredir Müdürlük yapanların 75 puan barajına takılarak çoğunun öğretmenliğe dönmesi adilane olmadığını düşünüyorum. Müdürlüğe devam için yapılan sınav sonunda 75 puanı almayan Müdürleri niye zamanında yeterli olmadıkları halde Müdür yaptınız? diye sormazlar mı?. Ya da, 4 yıl boyunca görev yapan bazı Müdürlerden taltif alanlara başarı belgeleri keyfi mi verilmiştir acaba? Yazık, Müdür olarak çalışanların öğretmenlik yapmaları çok zor olacaktır. Umulur ki, bu yanlış düzeltilir.

Avatar
bayburtli 10 yıl önce

atanan müdürlerin %81 i yandaş sendikadan hala anlamadınız mı kadrolaşmaya gidiliyor

Avatar
Mahmut kocatürk 10 yıl önce

öğretmen öğretmenliğini yapmalı, hekim hekimliğini, hekimden öğretmenden yönetici olmaz olmamalı, belli kapasiteli okulların müdürleri ve diğer eğitim camiası yöneticileri ayrıca yönetici pozisyonunda yetiştirilmeli. Aklın yolu birdir bu fikre karşı çıkanlar bu ülke gelişme trindine çıkınca bu fikir karşısında şapka çıkaracaklar. Tıpkı dün kot pantolon günah diyerek giymeyenlerin bu gün marka kot takılmaları gibi :) :)