Bayburt, YKS başarı sıralamasında en gerilerde

Bayburt, eğitim-öğretimde gün geçtikçe geri gidiyor.

Bayburt, YKS başarı sıralamasında en gerilerde

Bayburt Postası - Bayburt, 2013 yılında YKS’nin en başarılı 20’inci ili olurken, 2021 yılında Türkiye'nin en başarısız illeri arasında yer aldı. Bayburt, 81 il arasında 65. sıraya geriledi. 

Yüksek Öğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporu yayınlandı.

2021 YKS’ye başvuran 2.592.390 aday arasından bir yükseköğretim programına yerleşen 815.365 aday üzerinden yayınlanan rapora göre, Bayburt iller arası başarı sıralamasında 65. sırada yer aldı.

2013 yılında ilk 20 il içerisinde yer alarak Türkiye'de adından söz ettiren Bayburt'un eğitim-öğretim kalitesi anlamında bu düşüşü, kentte bir şeylerin eksik ve yanlış yürütüldüğünü açıkça ortaya koyuyor.

Rapora göre, Bayburt’ta ikamet edenlerin yerleştikleri farklı illerin toplam sayısı 56.

Bayburt’ta ikamet edip herhangi bir yükseköğretim programına yerleşen toplam öğrenci sayısı ise 828. En çok öğrencinin yerleştiği 10 il ise şu şekilde:

Bayburt 359, Erzurum 67, İstanbul 47, Trabzon 42, Ankara 32, Erzincan 25, Samsun 24, Gümüşhane 19, Kocaeli 14, Antalya 13.

Bayburt Üniversitesi'ne ise toplamda 80 ilden 2.473 öğrenci yerleşmiş.  En çok öğrencinin geldiği 10 il şu şekilde: Bayburt 359, Erzurum 137, Şanlıurfa 122, Trabzon 119, Diyarbakır 91, İstanbul 77, Gaziantep 76, Van 74, Samsun 71, Malatya 71.

İllere göre başarılı sıralamasını gösteren tablo şöyle:


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2 yıl önce

O zaman özellikle son 15 yıldır yöneticilik koltuğunda oturan koltuk sevicileri gözden geçirin. Atamaları yapan, yaptıran sendikayı gözden geçirin. Milli olmadıklarını göreceksiniz. Bunlar var ya bunlar akil denilen ihanet heyetini ağırlayıp destekleyen insanlar. Bunların izlerini sürerseniz o günden sonra üniversite dahil her yere çöreklendiklerini maaşlarını artırdıklarını bir b... yaramadıklarını göreceksiniz.

Avatar
duduzarın tepesi 2 yıl önce

Sendika başkanına sorun en iyi onlar bilir durumu.

Avatar
serap 2 yıl önce

başarıların devamını dilerim eminim bu düşüşle sondan birinciliği zorlayacaktır

Avatar
Hasan Turan 2 yıl önce

Turkiyede eğitim her geçen gün geriye gidiyor. Keşke bunun nedenleri ve çözümleri üzerinde durulsa. Herkes hamaset yapıyor ama şunu bilelimki bizim gibi küçük ve ekonomisi olmayan illerde bu dahada geriye gidecek.Her yıl yeni bir eğitim sistemi denenen bir ülkede başka ne beklenir ki.