25 bin öğrenci 60 bin kitap okudu

Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) tarafından Erzurum'da çocuk ve yetişkinlerin kitap okuması için düzenlenen, 'Erzurum Okuyor' kampanyasına katılan 25 bin öğrenci 60 bin kitap okuyarak bu alanda rekor kırdı.     

25 bin öğrenci 60 bin kitap okudu
Bayburt Postası - Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) tarafından Erzurum'da çocuk ve yetişkinlerin kitap okuması için düzenlenen, 'Erzurum Okuyor' kampanyasına katılan 25 bin öğrenci 60 bin kitap okuyarak bu alanda rekor kırdı.

ANEDER Erzurum'u okuttu. ANEDER, Erzurum il genelinde ilköğretim, orta ve lise dereceli okullar arasında ödüllü kitap okuma yarışması düzenledi.Yetişen yeni neslin kitap okumasını teşvik etmek amacıyla Erzurum Okuyor kampanyasına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 3 ay önce il genelinde başlatılan kitap okuma kampanyasına 25 bin öğrenci katıldı. Öğrenciler 3 ayda 60 bin kitap okudu. Kampanyada en fazla kitap okuyan öğrenciler ile bunların okudukları okullara ve öğretmenlerine de 40 bin lira değerinde ödül verildi.

ANEDER Başkanı Abdullah Limon, Erzurum'da ilk kez bir sivil toplum kuruluşu tarafından büyük geniş çaplı kitap okuma kampanyası düzenlendiğini ifade etti. Kampanyaya katılımın yüksek olmasının beklentilerinin üzerinde olduğuna dikkat çeken Limon, "Millî Eğitim Bakanlığı'nın genel amaçları doğrultusunda Erzurum merkez ve ilçelerindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde okuyan öğrencilerimizin dikkatlerini kitaba çekmek ve öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Anadolu Eğitimciler Derneği ve Özgün Eğitimciler Derneği iş birliği ile ‘Erzurum Kitap Okuyor’ adıyla kitap okuma yarışması düzenlendik. Yarışmaya rekor düzey sayılabilecek 25 bin öğrenci katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli 60 bin kitabı çocuklarımız okudu. Yarışmanın yapılmasındaki amacımız ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında önemli şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, öğrencilerin kendilerine olan güven duygusunu geliştirmek, fikir dünyalarını zenginleştirmek, öğrencilere okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü kazandırmaktı. Yarışmada derece elde eden 208 öğrencimize, 25 öğretmenimize ve 2 okul aile birliğine sponsorlarımızın desteğiyle 40 bin TL’nin üzerinde ödül dağıttık. Önümüzdeki yıllarda da bu kampanyayı daha geniş katılımlı olarak gerçekleştirmek için şimdiden kolları sıvadık." dedi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.