Korgan Köprü, kalkmış nereye gidiyor?

Bayburt'ta kent tarihine ilişkin sürekli dillendirdiğimiz doğa ve tarih katliamı dur duraksız devam ediyor.

Korgan Köprü, kalkmış nereye gidiyor?
Bayburt Postası - Bayburt’un ünlü Selçuklu eseri Korgan Köprü, dökülüyor. Kent tarihine ilişkin sürekli dillendirdiğimiz doğa ve tarih katliamı dur duraksız devam ediyor. Göz göre göre katledilen doğa ve tarihi eserlerden biri şüphesiz Korgan Köprü.

Dokusuna ve mimarisine aykırı bir şekilde çevresinde yapılan piknik alanı çalışması ile dikkat çeken Korgan Köprü, kırık dökük görüntüsüyle de göze çarpıyor. Bir süre önce çevre düzenlemesi elden geçirilen tarihi köprünün kendisi ise artık yer yer dökülüyor.

Halk arasında 'Meliğin Köprüsü' olarak da bilinen ve son olarak 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen kentin ünlü Selçuklu eseri bakımsızlıktan çürüdü. Bakımsızlıkla birlikte yağmurun etkisiyle bazı bölümleri sökülen köprünün sağ ve sol korkuluk kısımlarındaki bazı taşlar yerinden sarkarken, bir kısmı da düşmüş. 

Bozkırın ortasında demiştik, şimdi çöplüğün içinde 

Daha önce Bayburt Postası'nda yer alan "Bozkırın ortasında yalnız Selçuklu" haberimizle dikkat çektiğimiz Korgan Köprü’nün şimdi ise çöplük yuvasına dönen piknik alanı içerisinde çürüdüğüne dikkat çekiyoruz.  

Tabelasında "Akşar Belediyesi Tarihi Korgan Köprüsü Aile Piknik Alanı" yazan projesiyle tarihe saygısızlığın en özel örneklerinden biri olarak gündeme getirdiğimiz bu tarihi mirası, çevredeki vatandaşların uyarısı üzerine bir kez daha yerinde gözlemledik. İşte utandıran o görüntüler…


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ya sabır 9 yıl önce

sevgili kardeşim niye akşarda karaoğluna yükleneydi secimlerde oyun fazlasını vereydi şimdi nacı bey o sorunuda cözerdi konursuyu görmüyormular nerdeyse akp konursuya cıkarma yaptı biraz köyünü seven bizede hizmet gelsin diyen duyarlı halkımız mhp ye yüklensin bakın o köye giden himete bizden söylemesi .selam lar

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Belediyeler kapandı Akşar dan ses yok. Şimdi seçim var yine Akşardan ses yok olacak.Demek ki döveni severler, seveni kovarlar.

Avatar
Cengaver 9 yıl önce

Bayburtlunun sanata, tarihi esere ilgisizliğini hesaba katarsak, iktidardaki partinin yerel siyasetçilerinin reklamı sayılabilecek faaliyet ve gezi haberlerinin yanında bu eleştirel haberler devenin yanında kulağı sayılabilir. Bir alttaki mesajın aksine üzülerek söylemeliyim takip etmeyi sürdürdüğüm sitede bir eksen kayması hissetmekteyim. Umarım yanılıyorumdur.

Avatar
Aksarli 9 yıl önce

Bilincsizce yapilan yorumlardan Biktik. 1998 yilinda onarim yapildi. Fakat kopruyu beton yaptilar. Cunku biz onarimin ne oldugunu bilmiyoruz.Simdide onarim istiyor kopru Fakat beton istemiyoruz.Ikinciside kirli siyasi dusuncenizi korgan uzerinden yapmayalim. Sahip cikalim.

Avatar
hayırsız site 9 yıl önce

sizin sitenizi okuyan sanki bayburtta hiç güzel şeyler olmuyor diyor. daha okumayacağım sıktınız artık kendi memleketinizi kötülemekten başka bir gayeniz yok

Avatar
kazim 7 yıl önce

Guzel olmus piknik alani yapanlarin eline saglik birde vaginda daki tuzlu suyun duzlugune piknik alani yapilsa guzel olurdu aileler piknik yapacaklari zaman ne oturacak yer nede isik var yetkililerden boyle bir hizmet bekleriz.