Korunmayan Bayburt Kalesi'nde torpil atan gençler yangın çıkardı!

Bayburt Kalesi'nde torpil atan geçler yangın çıkmasına sebep oldu.

Korunmayan Bayburt Kalesi'nde torpil atan gençler yangın çıkardı!

Bayburt Postası - Gece saatlerinde Bayburt Kalesi'nde yangın meydana geldi. İki gencin torpil atmak suretiyle çıkardığı yangında ışıklandırma kablolarında erime meydana geldi. 

Yangına zamanında müdahale eden Bayburt Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürerek, kontrol altına aldı.

Kalede bulunan ışıklandırma kablolarında yangından kaynaklı erime meydana gelirken, kalenin ışıkları olası bir sıkıntı yaşanmaması için tedbir amaçlı bir süreliğine söndürüldü.

Bekçi ne zaman konulacak?

Öte yandan çıkan yangın Bayburt Kalesi'nin korumasız halini bir kez daha gözler önüne serdi. Giriş kapısı ve bekçi kulübesi yıllar önce yapılan fakat günümüze kadar bekçi uygulamasına bir türlü geçilemeyen tarihi kalede, böylesi olaylar daha çok yaşanacak gibi.

Vatandaşlar, tehlikeye davetiye çıkaran bu sahipsiz görüntünün sona erdirilmesini talep ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt'lu 2 yıl önce

O kadar masraf yap ışıklandır, korkuluk yap, yol yap, kaleyi onar parayı oraya dök sonra sahipsiz bırak. Belediye de, diğer müdürlüklerine hiç mi personel yok, yada özel güvenlik ve bekçiler ne iş yaparlar. Bekçiler Bayburt'un ana caddesinde boş boş folta atacaklarına kaleye görevlendir.
Ama nerde. Kablolar yandı maddi hasar olustu ve kalenin ışıkları söndürüldü. Bu memleketin haini çok. Yeni yetişen nesil sıfır. Ver bağırsın, hava atıp düğünlerde horon oynasınlar. Milli servete yazık. Kim yapmışsa yakalanıp kotese atılsın ki başkalarına da ders olsun.

Avatar
Nivli 2 yıl önce

Görünen oki kale tinercilerin mekanı

Avatar
Bayburt lu M.Salih 2 yıl önce

Bayburt kalesinde iyi ki büyük bir yangın çıkmadı, bu bizim için büyük bir itibar erozyonuna sebep olurdu.
Tez zamanda bekçi 24 saat kamera ve gerekirse yangın sensörleri kona bilir. Tabi ki bu sayfalarda yazmak önemli, lakin bekçi haricindeki ifadeler olur mu, olmaz mı iyice araştırmalı.

Avatar
Hakan 2 yıl önce

Bekçi koyamıyorsan MOBESE koy direk emniyete bağlı olay olunca ekip gönder Bukadar basit

Avatar
Bayburt 69 2 yıl önce

İskurdan birçok işçi alımı yapılıyor 2 kisiyide kaleye görevlendirmek lazım.