Her şey yapılıyor ama 'susuzluk' hiçbir şeye benzemiyor!

Bayburt’ta devam eden kanalizasyon çalışmaları vatandaşa sıkıntılı günler yaşatıyor.

Her şey yapılıyor ama 'susuzluk' hiçbir şeye benzemiyor!
Bayburt Postası - Bayburt’ta devam eden kanalizasyon çalışmaları vatandaşa sıkıntılı günler yaşatıyor. Şehir merkezinin genelinde birçok noktada devam eden altyapı çalışmaları, şehir içi ulaşımında aksaklıklara neden olurken, zaman zaman yaşanan su kesintileri de vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Son hızıyla devam eden çalışmalarda Bayburt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, halkın mağdur olmaması için çalışmaları yakından takip ediyor. Bayburt Belediyesi ekipleri ile birlikte yüklenici firma ekiplerinin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü altyapı çalışmalarında, şehir şebeke suyunun geçtiği noktalarda istenmeyen kazalar da yaşanıyor. Kazı çalışmaları esnasında su borularının patlaması su kesintilerine neden olurken, belediye ekipleri de çalışmanın önüne geçen bu kazaları gidermeye çalışıyor.

"Sıkıntı çekmeden sorun çözülmez"

Öte yandan konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mete Memiş, altyapı çalışmalarının Bayburt’un uzun yıllara dayanan bir problemini çözeceğini belirterek, “Bütün şehrin kanalizasyonu yenileniyor. Bu arada bir takım olumsuzluklar, aksaklıklar olabilir, bunu kabul ediyoruz. Ancak şunu söyleyelim ki, bu sıkıntıları çekmeden kanalizasyon sorununu çözme şansımız yok” dedi. 

“Çoruh’u tertemiz ve yemyeşil bir Bayburt'a kavuşacağız”

Kanalizasyon yenileme çalışmalarının 2014, şehir içi içme suyu şebeke hattının yenileme çalışmalarının ise 2015’in sonu itibariyle tamamlanacağını kaydeden Belediye Başkanı Memiş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çoruh’u tertemiz ve yemyeşil bir Bayburt’a kavuşacağız. Evlerimizde çeşmelerimizi açtığımız zaman suyumuzu çok rahat bir şekilde içeceğiz,  çayımızı demleyeceğiz. Kıymetli hemşerilerimiz şunu bilmeli ki, bizim suyla ilgili iki problemimiz var; birincisi kireçli olması, ikincisi de suyun şebeke içindeki kaybının yüzde 55-60 oranında olması. Yani 100 litre suyun 60 litresi su kaçaklarından dolayı kayboluyor. Onun için bu çalışmanın yapılması kaçınılmazdır. İnşallah önümüzdeki 100 yıl Bayburt’umuzun bu konuda hiçbir sıkıntısı kalmayacaktır.”

“Hepimizin özlediği bir Bayburt"


“Hemşehrilerime şu müjdeyi de vereyim; Sayın Dışişleri Bakanı'mız ki inşallah başbakan olacak. Bu alt yapı ve içme suyu çalışmaları tamamlandıktan sonra asfaltlama ve kaldırım yapımı çalışmalarında bize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bugünkü başbakanımız yarınki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da Bayburt’umuza bu manada sözü vardır. İnşallah Bayburt’umuzun kentleşmesi adına, yolarımızın, kaldırımlarımızın yapılması konusunda bize çok ciddi yardımları olacaktır. İnşallah Bayburt’umuz için gelecek günler bugünden daha ak, bugünden daha parlak, bugünden daha berrak olacaktır. Hepimizin özlediği bir Bayburt’a inşallah kavuşacağız.”

40 yıl sonraki değişim bu çileye değer

Bayburt’un en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen altyapı sistemi ile ilgili en kapsamlı çalışma tam 40 yıl önce yapılmıştı. 1980’li yıllara kadar altyapı sistemi için sadece büyükşehir ve il belediyelerine kredi veren İller Bankası’ndan kanalizasyon altyapısı için kredi temin eden ilk ilçe belediyesi Bayburt olmuştu.

Dönemin Gümüşhane Milletvekili Necati Alp’ın hükümet aracılığıyla yürüttüğü çalışmaların ardından Bayburt eski Belediye Başkanı Nihat Köklü tarafından da 1974 yılında yapımına başlanan ve çalışmaları uzun bir süre devam eden kanalizasyon altyapı sistemi, uzun yıllar sonra yenileniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

İnşallah maşallah ile işler yürütülmekte ve sorunlar inşallah çözülür.

Avatar
muratti carlo 10 yıl önce

sayın admin bence sizlerinde bu konuda hassasiyet göstermesi lazım yangına körükle gidilmez ki zahmetzis rahmet olurmu hiç belli sıkıntılar olacaktır elbet ama sabretmek lazım sabır güzel şeydir

Avatar
hazar 10 yıl önce

görende zannederki türkiyeyi yıhıp yeniden yapirlar

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Bayburt a BAKAN YOK. Bu ne biçim iş.3 Vekilimiz hemde başbakan hemde Cumhurbaşkanı olup Bakanlık yok Bayburt a;

Bayburt sana oy verdi
Yıllarca didindi durdu
belediyeler köy edildi yılmadı
Hep Hükümet hep İktidar

Artık yeter söz milletin
Yetmez daha çok oy verin
Rekoru kırın ezin geçin
senin hakkın bu mu? nedir

kimse duymaz, göç verir
Vekiller gelir bakanlar gider
Her ay Bayburt un bir Vekili artar
Son Vekilimiz olur Başbakan

Hükümetler kurulur ardı sıra
Bakanlar açıklanır sıra sıra
Bayburt bakar da bakana
Yok yok kimse vermez sana

Ey uyuma, uyan, atanı uyar
Peşin peşin alınır oylar
Vekilinizim sözü suya yazılır
Çoruh alıp ta gider
Sen uyu rahat uyu Bayburt diyarı