Çoruh Nehri'ni kurtaracak proje hayata geçiyor

Çoruh Nehri’ni kanalizasyon atıklarından kurtaracak olan projenin temeli atıldı.

Çoruh Nehri'ni kurtaracak proje hayata geçiyor
Bayburt Postası - Çoruh Nehri’ni kanalizasyon atıklarından kurtaracak olan projenin temeli atıldı. 2014 Kasım ayı sonunda faaliyete geçmesi planlanan tesisin temel atma töreni gerçekleşti. Kurban kesilen temel atma töreninde inşaat temeline ilk harç döküldü. 
 
Bayburt Belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmalarının en önemlilerinden biri olan Atık Su Arıtma tesisinin temel atma töreni gerçekleşti. İller Bankası tarafından 20 yıl geri ödemeli olarak finansmanı sağlanan Atık Su Arıtma tesisi Kasım ayı sonunda faaliyete geçecek.



İspir yolu üzeri Boğazlar mevkiinde 26 dönüm arazi üzerine inşa edilen tesisin temel atma törenine Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclis Başkanı  Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve yüklenici firma ve vatandaşlar katıldı.

İnşaat hakkında bilgi veren Bayburt Belediyesi Su İşleri Müdürü Abdulvahap Silsüpür, inşaatın ihale maliyetinin 8 milyon 869 bin lira olduğunu ve tesisin 102 bin nüfusa yönelik planlandığını söyledi.

Tesiste biyolojik arıtma yapılacağını belirten Silsüpür, tesis faaliyete geçtiğinde günlük 7 bin metre küp arıtma sağlanacağını kaydetti.



Memiş: “Yaşanabilir Bayburt için önemli bir adım”

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş, temiz, yaşanabilir ve özlenen bir Bayburt içi yola çıktıklarını ve tesisin bu yönde atılan bir adım olduğunu belirterek, “Kanalizasyon, atık su arıtma ve inşallah içme suyu ile birlikte altyapıyı tamamlayacağız. Atık su arıtma tesisi Kasım ayı sonu itibariyle, kanalizasyon ise Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanacak. İçme suyu 2015’in sonuna doğru tamamlanacak. Bunlar güzel Bayburt için en önemli adımlar. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Özbek: "Çoruh Nehri temiz akacak"


“Bayburt için çok güzel bir yatırımın temel atma törenini yapıyoruz” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Milletvekili Özbek ise, seçimlerden önce Bayburt’a altyapı sözü verdiklerini hatırlatarak, çalışmalar dolayısıyla cadde ve sokaklarda yaşanacak aksaklıklar için vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. 

Özbek, tesisin hizmete girmesiyle Çoruh nehrinin temiz bir nehir haline geleceğini söylediği konuşmasında, “Yıllardır Bayburtlular olarak Çoruh’a sırtımızı dönmüştük, bunu birazda özeleştiri anlamında söylüyorum. Gecikmiş olsak da geleceğe dair güzel şeylerin olacağı kanaatindeyim Kanalizasyon ve içme suyu yapımında 2 yıl boyunca Bayburtlu hemşehrilerimizi bu konuda rahatsız edeceğiz.  Bayburt’un daha yaşanılabilir bir şehir olması için buna katlanacağız. Ben Bayburtlu hemşehrilerimden özveri bekliyorum. Özellikle belediye başkanımıza bu konuda destek çıkmamız gerekiyor” dedi. 

Kanalizasyonun Çoruh nehrini kirlettiğini ve şehir merkezinde Çoruh nehrinden yayılan pis kokuların projeyle birlikte sona ereceğini belirten Özbek, “Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle İller Bankası’ndan bize bu krediyi çıkartan sayın bakanımıza ve genel müdürümüze teşekkür ediyorum. Bayburt gibi küçük şehirlerde bütçesi az olan şehirlerde kredilerin çıkmasının zor olduğunu biliyoruz. Belli bir uğraşın sonucunda bu seviyeye geldik. Zordu, zoru başardık. Bayburt’umuza hayırlı olsun” diye konuştu. 



Ünlüer: "Kanalizasyonun Çoruh'a akıtıldığını duyduğumda inanamadım"


Bayburt’ta kanalizasyon atıklarının Çoruh Nehri’ne akıtıldığı duyduğunda inanamadığını ifade eden Vali Ünlüer, Başkan Memiş’in çok zor bir işin altına girdiğini söyledi.

Vali Ünlüer, şu açıklamayı yaptı :

“Avrupa’da ödül kazanmış bir Bayburt’a gerçekten bu durum yakışmıyordu. Bayburt’ta kanalizasyon atıklarının Çoruh Nehri’ne akıtıldığını ilk duyduğumda inanamadım. Belediye Başkanımız en zor işe soyundu. Yerin altına yatırım yapıyor. Özellikle kanalizasyon ve su çalışmaları insanları çok rahatsız eder ama o şehir için olmazsa olmazdır, belki de en önceliklidir. Çok büyük bir yükün altına girdi. Hepimizin desteğiyle inşallah bu yükün altından kalkacak. Vatandaşlarımızın da en azından 1 yıl sabırlı olması lazım. Hayırlı olmasını diliyorum.”

Tören, kurban kesilmesi ve inşaat temeline ilk harcın dökülmesiyle son buldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arif 10 yıl önce

aklın yolu bir

Avatar
zahitli 10 yıl önce

Vallahi sayın valim; Eğer karşındaki gece kondu yığınını her gün görüp mahhalle diye bakıyorsan, bunu da makul karşılamışsındır.

Avatar
Emrecan Cil 10 yıl önce

Böyle güzel ve bir o kadar önemli Bir Habere kimsenin yorum atmamasi cok garip bare Ben atiyim cok sevindim hayirli olmasi dilegiyle

Avatar
Muammer Yasaroglu 10 yıl önce

Çok guzel haber su koydeki bina yasagi da gelse 2 katdan fazla yapilmasa guzel bayburta bu yanlis yapilmasa ne guzel olur

Avatar
Hüseyin Ilhan 10 yıl önce

Bizi değil, cebine çalışanları, yan gelip yatanları affedecek mi!? sadece merkezde değil bayburt'un bütün kırsal kesiminde bu problem var.Çocukluğumda kana kana su içtiğim derede şimdi balık bile yaşamıyor.!!!

Avatar
Muhammet Çoruh 10 yıl önce

Nihayet. Gec kalmis bir proje, emegi gecenlerden Allah razi olsun

Avatar
Şahika 10 yıl önce

Şimdi nasıl inandıız. Kurucu rektör mollamahmutoğlu bu hususu bas bas bağırırken, partimize zarar veriyor diye üst kademelere şikayet eden sizler değilmiydiniz? Halkın sağlığını hiçe sayarak ve onlara yalan söyleyerek. Yazıklar olsun. AKP nin yalan siyaseti yatsıya kadar sürdü. Değilmi? Bak Aydın tepeyi kaybettiniz niye? oradada rektör mollamahmutoğlu MYO açmak istemiyor dediniz. Hadi mevcut rektörle açın açabiliyorsanız.

Avatar
salih pala 10 yıl önce

bayburt ve çoruh adına emeği geçenlere teşekkür ederim .keşke o projeyi yaptıran,parasını bulan,ihalesini hatta yer teslimini yapan gerçek EMEKTAR ı da orda görseydik.