BAYPROJE'den iki ayrı bilimsel çalışma

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği daha önce üniversiteler aracılığıyla yaptırdığı Bayburt konulu bilimsel çalışmalara yenilerini ekledi.

BAYPROJE'den iki ayrı bilimsel çalışma
Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği daha önce üniversiteler aracılığıyla yaptırdığı Bayburt konulu bilimsel çalışmalara yenilerini ekledi. "Bayburt'ta Kırsal Kesim Üretiminde Kadının Rölü ve Etkinliğinin Arttırılması" ve “Bayburt Üniversitesi’nin Sosyo-Ekonomik Etkileri ve Gelişme Süreci İçin Çıkarımlar” adlı araştırma projelerini ara değerlendirme toplantıları Bayburt’ta yapıldı.

Bayburt Konaklama tesislerinde yapılan toplantıda bir konuşma yapan BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, dernek tarafından yaptırılan ve finansmanı sağlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Daha önce yapılan çalışmalarda olduğu gibi yeni araştırma projelerinin de kitaplaşacağını belirten Prof. Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi :

“Bilimsel araştırmalarımızı iki kanaldan yapıyoruz. Birinci kanal üniversitelerde Bayburt konulu yüksek lisans ve doktora tezlerini destekliyoruz. Bu çerçevede şimdiye kadar 2 tane yüksek lisans tezini destekledik, sonuçlandırdık. Birincisi Güneş Mimarisi başlığı altında Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yapıldı. Bu araştırmada güneş enerjisinden maksimum seviyede faydalanarak binaların ve seraların nasıl konuşlandırılacağını ortaya koyuyor. İkincisi ise Bayburt doğal taşının ne şekilde işlenebileceği üzerinde yapılmış bir tez. Diğer bu kanaldan yaptırdığımız bilimsel araştırma ise Atatürk Üniversitesi’nde Bayburt’un Fiziki ve Ekonomik Coğrafyası konusu. Bu doktora tezinde ise Bayburt’a yatırım yapmak isteyen girişimcileri çok ilgilendiriyor. Bayburt’un fiziki ekonomik yapısını ve doğal kaynaklarını ilgilendiriyor. Bu doktora tezinin ve yüksek lisans tezlerinin yayınlanması için de inşallah sponsor arıyoruz. Çünkü bunların yapılmasının ötesinde bunların yayınlanarak kitap halinde sunulması hayati önem arz ediyor. Bayburt’un problemlerini içeren diğer araştırma mekanizmamız ise üniversitelerdeki bilim adamlarına bilimsel araştırma yaptırmak. Bu bilimsel araştırma zincirine bugün sunulacak 2 bilimsel çalışma halkası dahil edilecek. “Bayburt'ta Kırsal Kesim Üretiminde Kadının Rölü ve Etkinliğinin Arttırılması” ve “Bayburt Üniversitesi’nin Sosyo-Ekonomik Etkileri ve Gelişme Süreci İçin Çıkarımlar” konulu proje çalışması ile ilgili ara raporları dinleyeceğiz. Yapılan çalışmalar henüz sonuçlanmadı.”

İki ayrı oturum halinde yapılan çalıştayın ilk oturumunda, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Yavuz, Bayburt'ta kırsal alandaki kadının güçlü ve zayıf yönleri ile bu alandaki kadınların fırsatları ve onları tehdit eden unsurlarını daha önce yaptıkları anket çalışmaları kapsamında anlattı.

Çalıştayın ikinci bölümünde ise Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen, Bayburt Üniversitesi'nin sosyo ekonomik etkileri ve gelişme süreci için çıkarımlar konusunda sunum yaptı.

Çalıştaylara Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, BAYPROJE Yönetim Kurulu üyesi Akın Bayrak ve ildeki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.