Bayburt'ta bir zemheri klasiği: Çoruh Nehri buz akıyor!

Bayburt’ta  etkili olan soğuk hava, termometrelerde eksi 10 ile eksi 20 arasında değişiklik gösterirken, dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olan Çoruh Nehri buz tuttu.

Bayburt'ta bir zemheri klasiği: Çoruh Nehri buz akıyor!

Bayburt Postası - Yörede 'zemheri' diye adlandırılan soğuklar açıkta kalan her şeyi dondurduğu gibi, kış aylarında debisi bir hayli düşen Çoruh Nehri'ni de yer yer buz kütleleri ile donattı.

Kar yağışının ardından 'ayaz'a çeken Bayburt’ta hayat olumsuz etkileniyor. Geceleri eksi 20 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı Çoruh Nehri'nin bazı bölümlerinin buz tutmasına neden olurken, nehirde yer yer buz kalıpları sürükleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2 yıl önce

Eskiden o nehrin uzeri tamamen buz tutarmis ve zanka dedikleri kayaklar ile nehrin uzerinde kayarmislar. Kuresel isinma ve cevresel faktorler den dolayi nehir uzerinde artik eski yuzeysel buzlanma meydana gelmiyor. Ancak iki uc senede meydana gelen bu gargun ile teselli oluyoruz.

Avatar
Şafak Güngör 2 yıl önce

Beton harığ buz tuttu...