Başkan Memiş, 6 ayı değerlendirdi

Belediye Başkanı Mete Memiş, göreve geldiği günden bugüne geçen 6 aylık süreyi değerlendirdi.

 Başkan Memiş, 6 ayı değerlendirdi
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, “Çok açık olarak ifade ediyorum, Bayburt gönlümüzdeki yerde değil. Hayalimizdeki Bayburt'la şu anki Bayburt çok farklı yerlerde” dedi.

Göreve geldiği günden bugüne geçen 6 aylık süreyi değerlendiren Başkan Memiş, önemli açıklamalarda bulundu. Şair Zihni Kent Ormanı'ndaki Bayburt Belediyesi Bağevi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, görev süresi boyunca başta altyapı olmak üzere yapılan hizmetlere değinen Başkan Memiş, 93 kilometrelik kanalizasyon çalışmasının 74 kilometresinin tamamlandığını ve geri kalan bölümün bahar ayları itibariyle tamamlanacağını ifade etti.

153 kilometrelik içme suyu şebeke hattının 23 kilometrelik kısmının tamamlandığını, 10 kilometrelik yağmur suyu hattının ise 1.5 kilometresinin tamamlandığını belirttiği konuşmasında, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bayburt’a yakışır ve kalıcı asfaltlama ve yol çalışmalarının başlatılacağını da söyleyen Başkan Memiş, “Telekom, PTT ve Aras Edaş çalışmalarını tamamlamak üzere. Yani diğer kurumlarla da irtibat halinde hareket ediyoruz.  Artık asfaltımız yolumuz kalıcı olacak. Burada yağmur suyunu da özellikle söylüyorum, inşallah bu çalışmamızı da tamamladığımız zaman Bayburt’ta su birikintileriyle karşılaşmayacağız” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile Bayburt Evleri hakkında bir görüşme yaptığını bu konuda bir Bayburt Sokağı çalışmasının başlatılacağını anlatan Başkan Memiş, ikametgah kampanyası için İstanbul'dan başlattığı çalışmayı Ankara ile sürdüreceğini dile getirdi.

Vatandaşlar tarafından sıkça gündeme getirilen kanalizasyon çalışması ile içme suyu alt yapı çalışmalarının neden birlikte yapılamadığını da açıklayan Başkan Memiş, “17-25 Aralık operasyonları ihale komisyonlarını değiştirdi. Bu komisyonların değişmesi ve bunlara bir takım yükümlülükler getirmeleri biz içme suyu ihalesini geciktirdi” şeklinde konuştu.

Tepkilere neden Şehit Osman Dağı’ndaki yapılaşmaya da değinen Başkan Memiş, şöyle konuştu:

"Çok temiz bir Bayburt’a kavuşacağız"
 
"Altyapı çalışma şartlarının zorluğunu hepimiz biliyoruz. Bayburtlu kardeşlerim bu çalışmalar sırasında gösterdiğiniz sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Biliyoruz bu çalışmalar sırasında epeyce bir sıkıntı oldu ama bu sıkıntıları çekmeden de bu çalışmaları tamamlayamayacağımız aşikar. İnşallah bu sıkıntı bitecek ve çok güzel, çok temiz bir Bayburt’a kavuşacağız”

"93 kilometrenin 74 kilometresi tamam"


"Yaptığımız çalışmalarda kanalizasyon toplam 93 kilometre, bugün itibariyle de 74 kilometresi tamamlandı. Yani 19 -20 kilometrelik bir çalışmamız kaldı. Biz bunu belki tamamlayabilirdik ancak malum kış şartları geliyor. Ani bir soğuk, ani bir yağış çalışmalarımıza engel olabilir diye kazma işini durdurduk. Tamamen açılan kanalların kapatılması ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Kanalizasyonun tamamlanması için bir aylık çalışma kaldı ve bu çalışmayı da biz önümüzdeki yıla erteledik"

"Atık su arıtma bu ay tamamlanıyor"


"İçme suyu şebeke hattında ise 153 kilometrelik bir kanal var ve bunun 23 kilometrelik kısmı tamamlandı ama bu yıl için hedeflenen rakam 50 kilometre olmasıydı, bunu inşallah tamamlayacağız. Yine yağmur suyunu biz yüzde 20’lik artışla ihale kapsamına aldık. 10 kilometrelik bir yağmur suyu hattımız var. Bu hatta şu an itibariyle ızgara çalışmaları yapıldı. Aşağı yukarı 1,5 kilometrelik kısmı yapıldı. Kalan kısmını da inşallah tamamlayacağız. Atık Su Arıtma Tesisi Kaleardı bölgesinde devam ediyor. İnşaat kısmının yüzde 95'i, mekanik kısmında yüzde 65'i tamamlandı. Bu ayın sonu itibariyle de tamamen tamamlanmış olacak"

"17-25 Aralık operasyonları engelledi"


"Neden kanalizasyon çalışması ile içme suyu birlikte gitmedi. Seçimlerden önce bunu biz Çevre ve Şehircilik bakanlığımıza ifade ettiğimiz zaman, Bakanımız bu işe çok sıcak bakıyordu. Kendisinin görüşleri de bu şekildeydi fakat bu 17-25 Aralık operasyonları ihale komisyonlarını değiştirdi. Bu komisyonların değişmesi ve bunlara bir takım yükümlülükler getirmeleri biz içme suyu ihalesini geciktirdi. 17-25 Aralık operasyonları sonucu oluşturulan algı bu ihaleyi yapan kişilerin endişe taşımasına neden oldu. Çünkü Cumhuriyet Savcıları bu konuda belki haklı olarak açık ihale olarak yapılması gerektiğini ifade ettiler. Ve biz hemen ihale sürecini başlatmış olmamıza rağmen kanuni prosedürler bu iki ihaleyi bir araya getiremedi ancak Eylül 10’u itibariyle içme suyu ihalesini başlatmış olduk. Ama şunu söyleyelim. Hamdolsun Allah’a bugüne kadar planlanan, programlanan ve düşünülenin aksine bir şeyle karşılaşmadık. Ufak tefek sıkıntılar oldu ama olumlu tarafı daha ağırdı. İçme suyunda projenin bitiş tarihi olarak 2015’in Aralık ayı olarak öngörülüyordu. Bunu biz biraz daha aşağı çekerek inşallah 2015’in Ekim ayında bitirmeyi planlıyoruz"

"Parke üstüne asfalt yapmayacağız. Asfaltımız da, yolumuz da kalıcı olacak"


"Bunları tamamladıktan sonra Bayburt gerçekten kalıcı asfaltına kavuşacak mı? Kalıcı yollarına caddelerine kavuşacak mı? Ben bunu çok açık söylüyorum; üstün körü bir asfalt çalışması yapmayacağız. Yani asfalt üstüne asfalt, yada parke üstüne asfalt gibi bir çalışma yapmayacağız. Yol çalışmaları gerçekten bir şehre yakışır nitelikte olacaktır. Yapılan asfalt kalıcı olacaktır artık kazılmayacaktır. Şunu da ifade edeyim. Telekom, PTT ve Tedaş da çalışmalarını tamamlamak üzere, yani diğer kurumlarla da irtibat halinde hareket ediyoruz. Artık asfaltımız yolumuz kalıcı olacak. Burada yağmur suyunu da özellikle söylüyorum inşallah bu çalışmamızı da tamamladığımız zaman Bayburt’ta su birikintileriyle karşılaşmayacağız. Bu çalışmaların Bayburt Belediyesi’ne toplam maliyeti 54 Milyon TL civarında. Tabi 20 yıllık bir ödeme planıyla yüzde 6’lık faizle İller Bankası tarafından verildi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istedi?

"Ben şunu açık olarak ifade edeyim, sayın cumhurbaşkanımız geldiğinde neler talep ettiniz gibi sorular var. Biz sayın cumhurbaşkanımıza altyapıyla ilgili böyle bir problemimiz olduğunu aktardık. Bu altyapı maliyetinin bize 54 milyon lira. Asfalt çalışmalarının 22 Milyon gibi maliyeti var. Biz bunları söylediğimizde, sayın cumhurbaşkanımız orada bakanlara 'Bayburt'la ilgili çalışmalarınızı yapın ve bu konuda bu şehre kolaylık sağlayın' dedi. Somut olarak bu asfalt çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı, karayolları ile yapılacaktır. Biz bunun sözünü aldık. Ana arterlerdeki 25-30 kilometrelik asfalt çalışmasını karayolları yapacak. Bir de bu SUKAP kapsamında yani nüfusu 25 binden az olan merkezlerde bu arıtmayla ilgili yüzde 25 bedelsizlik var. Bayburt bu kapsama girmedi. Sayın cumhurbaşkanımız bu çalışmayı ‘40-50 bin nüfusa göre ayarlayın’ talimatı verdi. Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Bey bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Çalışma tamamlandıktan sonra da bundan faydalanacağız"

"Şehit Osman'da yapılaşma bugüne ait bir şey değil"

"Şehit Osman’da ihalesi yapılan villalarımız vardı. Şimdi Şehit Osman’da yapılaşmaya karşı çıkıyorsak, yapılaşma bugüne ait bir şey değil. Yani yapılaşma burada bir şekilde başlamış. Şimdi bu yapılaşmadaki bilgi şu. ’20 tane daire 170 metrekare. Bunlar kalıcı ve biz istiyoruz ki Bayburt’ta yaşayan kardeşlerimiz bunlara sahip olsunlar, burada yaşasınlar. Bunun dışında kalan 30 tane 55-60 metrekare 1+1 dairelerimiz var. Bunlarda dışarıdan Bayburt’a gelen hemşehrilerimiz için daha uygun. Bu hemşehrilerimiz de gelsin 4-5 ay burada kalsınlar diye planlandı. İnşallah bunlar oradaki peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte çok daha güzel görüntüler oluşturacak."

"Şehit Osman’da çok güzel bir anıtımız, şehitliğimiz olacak"

"Ayrıca bu villaların ötesinde biz bir şehitlik projemiz var, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz. Bir şehitlik alanı oluşturulacak. Bizim birçok şehidimiz var, bunların hatıralarını yaşatmamız lazım. Ve bu hatıraları yaşatalım diye mekan olarak da Şehit Osman’da çok güzel bir anıtımız, şehitliğimiz olacak. İnşallah kısa zaman sonrada bu çalışmamız başlayacak"

Sosyal tesisler nasıl işletilsin?

"Daha önceden başlamış olan İmaret Tepe'deki sosyal tesiste eksiklikler giderildi. Peyzaj ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bu sosyal tesis Ümraniye Belediyesi'nin desteğiyle yapılıyor. Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan beye de teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Baykent Şelalesi de Bağılar Belediyesi tarafından finanse ediliyor. İşçilik bizden, onun dışındaki her şeyi Bağcılar Belediyesi karşıladı. Başkanımız Osman beye çok teşekkür ediyorum. Sosyal tesislerle ilgili nasıl işletilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunacağız. Bu konuda kesin olarak verilmiş kararımız yok. Saklı Cennet ve Sessiz Bahçe projelerimiz devam etti. 15 prefabrik konutumuz hazır, buna 10 tane ilave biz başlattık. Bunlar da tamamlanmak üzere, kiralık olarak verilecektir"

"Virane evler 2015 yılı içinde yıkılacak"

"Bütün bunların yanında istinat duvarları yapıldı. 170 metrekare betonarme duvar yapıldı, 500 metreküp de taş duvar yapıldı. Mahalle muhtarlarımızla geziler yaptık. Yıkılması elzem olan binalar var. Bunlar zararlı alışkanlıklara yönelenlere de mekan oluyor. Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan bu yerleri 2015 yılı itibariyle muhtarlarımızın tespitiyle yıkacağız"

"Bayburt Sokağı oluşturacağız"

"Bayburt evleri ile ilgili bir düşüncemiz var. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne gittim ve görüştüm. Kars'ta eski tarihi evlerin onarımı ile ilgili bir çalışma görmüştüm. Bu çalışmanın da bu üniversite aracılığıyla yapıldığını biliyordum. Bu konuyu görüştüm, inşallah Bayburt Üniversitesi'ni de bu işe ortak edip Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak bu evlerimizi eski haline, kendi dokusunu muhafaza eder vaziyette yapacağız. Eğer bu çalışma da ciddi bir yol alınırsa, bu anlamda bir Bayburt Sokağı oluşturma yönünde alanlar seçebiliriz. Bu konuda da kanaatlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bayburt Sokağı oluşturacağımız bir mahal bulmamız lazım. Örnek olarak Ankara Samanpazarı Hamamönü'deki evler var. Çok çirkindi, çok güzel bir görünüme büründü"

"Fenerbahçe Spor Kulübü'nden hatıra ormanı teklifi var"

"6 aylık sürede 1500 ağaç diktik. Bugün itibariyle de Orman Genel Müdürlüğü'nde talebimiz olmuştu. Bu talebimiz karşılığını buldu. 9 bin ağaç bize tahsis edildi. Bunların dikileceği alanlar planlandı. Bayburt'ta ağaçlandırmayı daha çok yapacağız. Fenerbahçe Spor Kulübü'nden hatıra ormanı teklifi var, yer istiyorlar. Bunu da sizin aracılığınızla paylaşıyorum. Yer belirleyeceğiz ve Fenerbahçe Hatıra Ormanı'nı Bayburt'a kazandıracağız"

İkametgâh kampanyasında son durum

"Bayburt'umu seviyorum, ikametgâhımı Bayburt'a alıyorum' kampanyasını başlatmıştık. 7 bin 500 civarında bir artış sağlandığını öğrenmiştik ama nüfus müdürlüğümüz aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bir kısmının taşınmış olabileceği endişesi iletildi. Bununla ilgili geçtiğimiz hafta İstanbul'da derneklerimizle görüştüm ve bu bilgileri de herkesle paylaştım. İnşallah bu çalışmalar başarıyla sonuçlanır. Bunda genel bütçeden alacağımız payı çoğaltmayı düşünüyoruz. Ayrıca belli bir sayıyı yakalarsak siyasi olarak temsilimiz güçlü olacak. Bayburt 2 milletvekili ile temsil edilecek. Ekonomik ve siyasi temsilde gücümüz artacak. Aynı çalışmayı Ankara'da da yapacağız. İstanbul programımda Bayburt Belediye Başkanı olarak Bahçeşehir Üniversitesi'nde bir konferansa davet edildim. Bahçeşehir Üniversitesi'nin Yerel Yönetimler ve Siyaset Akademisi konulu bir söyleşiye katıldım. Orada Bayburt adına güzel şeyler söyledik ve Bayburt'un tanıtımına katkı sağladık"

"Bayburt gönlümüzdeki yerde değil"

"Bayburt adına bilgilerimizi somutlaştırmamız lazım. Çok açık olarak ifade ediyorum Bayburt gönlümüzdeki yerde değil. Hayalimizdeki Bayburt'la şu anki Bayburt çok farklı yerlerde. Arkadaşlar Bayburt'umuzu hayalimizdeki Bayburt'a çıkarmamız lazım. Kendi içimizdeki küçük tartışmaları bir tarafa bırakarak Bayburt etrafında birleşmeyi öneriyorum. Burada Bayburt'u taşıyacak değerlerin tanımlanması istiyorum. Bayburt'u Baksı Müzesi ileri taşır, ki çok kısa sürede Bayburt'a önemli katkılar sundu. Bayburt Belediyesi olarak Salı günleri Baksı Müzesi'ne ücretsiz servis kaldırdığımızı da hatırlatmış olalım.  Bir diğer değerimiz Dede Korkut, inanç turizmi adına Abdulvahap Gazi türbemiz var. Bayburt Kalesi ve Çoruh ile de Bayburt'u çok çok yukarılara taşırız diye düşünüyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt Kalesi 9 yıl önce

İki ana soruna hiç değinmemiş, çirkin yapılaşma ve Trafik nasıl DUR denilecek, ikisi de birbiriyle ilintili sorun, başkanımız hiç değinmemiş.....Alt yapıda bitse bu iki sorun Bayburt'u yaşanmaz hale getirmeye devam edecektir..

Avatar
ekrem bulut 9 yıl önce

Baskanim şu kentsel donusumede bi el atsaniz eski sanayinin verana içinde bayburt un en iyi yerlerinden biri degerlendirmek lazim

Avatar
Yeter @Bayburt Kalesi 9 yıl önce

Yahu sen ne biçim ademsin be adem. Senin gözünde çapak mı var da herşeyde bir çapak görüyorsun... Bayburt'un bir sıkıntısı da kendini entel sananlar ile birşey bildiğini sananlardır.

Avatar
Bayburt Kalesi 9 yıl önce

Yeter rumuzlu arkadaş,senin gözünde çapak var..Nasıl yazalım ki senin hoşuna gitsin..
Bir şehri gezersin taşıt kirliliği varsa hemen göze batar, birde binalara bakarsın insanların kalbinin karalığı ve vizyonsuzluğu bu binalara yansımıştır..Bunları düzel-temedinmi başarısızsın demektir..Aşağı ,yukarı kaldırıp indirmenin alemi yok...
Bayburt'ta tüm yansımaları var...Bunların çözümü için güçlü irade lazım, o da yok...
TOKİ , kentsel dönüşüm diyorlar, bugün başlasa mevcut başkanımız kalan 3 yılında
bunu görmesi mümkün değil, yeter rumuzlu kardeşim ,sinirlenme deki ,şu yanlış,bu doğru,Mete beyin başarılı olmasını,senden daha çok istiyorum..Etrafı yanlış yaptırıyor...Bununda farkında olunuz...

Avatar
Yeter @Bayburt Kalesi 9 yıl önce

Benim gözümde çapak olması için her şeyde bir çapak görmem lazım. Öyle bir adetim yoktur çok şükür. Kentsel dönüşüm derken boş keseden atıyorsunuz. Bayburt’un neyini hangi parayla ve ne hakla kentsel dönüşüme tabi tutacaksın? Böyle bir iradeyi bırak bu hakkı kim veriyor? TOKİ dediğin parasını alıp düdüğü çalandır. Git bak bakalım bir elin parmaklarını geçecek şekilde parasını verecek kaç kişi bulabileceksin. Her neyse kısacası irade ne yaptığını bilmiyor senin gibi sürekli iradeyi eleştirenlerde ne istediğini bilmiyor. Bayburt’ta ne zamanki mantık, akıl, birlik duygusu ve ehliyet öne çıkar... menfaat, şöhret hırsı, kin, dedikodu ve siyaset geri planda kalır o zaman bir şeyleri yapmaya doğru yerden başlarız.

Avatar
bayburt kalesi 9 yıl önce

Yeter rumuzlu arkadaş, yazdıkların benimkinden farklı değil, icra makamı irade olduğuna göre,irade beceremiyorsa kimi eleştireceğiz , TOKİ suçlu ise , TOKİ diye oturup kalkmanın alemi,böyle bir şey olmayacak desinler..TOKİ Türkiye de,en büyük darbeyi Bayburt'a vurmuştur...Peki bu iradenin eleştirilecek yanı yok mu,soruyorum istek veya temennilerimizin hangisi kötü,sizde bunları eleştirin,İRADE sadece iktidar mensupları değildir,bürokrat,iş adamı,muhalefet ,stk lar ve basındır..Bunların hepsi hem fikir olursa projelerde destek görür,İRADEDE kendini ispat eder..Ver mı böyle bir şey...? Siz istiyorsunuz hep alkışlayalım, Bayburt'a en büyük kötülüğü yapmış oluruz...

Avatar
vatandaş 9 yıl önce

Yollarımızın kalıcı şekilde yapacağım demesi biraz bizleri sevindirdi.Merakla ve sabırla bekliyoruz ?

Avatar
y.selamı hakkıbil 9 yıl önce

bayburt belediye başkanımıza açık mektup,selam ve saygılar sunarak,yapmış olduğu-
nuz,basın toplantısındaki değerlendirmelerinizi takdirle karşılıyor,Allah yar ve yardımcı-
nız olsun,yalnız şu hususu hatırlatmak isterizki,bu toplantı,daki bazı yorum yapanlar
sadece bütün s.t.k.bünyesinde olmalıdır,gazetecide olsa bile?!!!!!,saygı ile.