357. kısa dönem erler yemin etti

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevlerini yerine getiren 357. Kısa dönem Jandarma erler için yemin töreni düzenlendi.

357. kısa dönem erler yemin etti
Bayburt Postası - Bayburt İl Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevlerini yerine getiren 357. Kısa dönem Jandarma erler için yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Bayburt Vali Vekili  Abdulhamit Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit,  Belediye Başkan Vekili Halit Gündoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Askerlik Şube Başkanı Engin Güesoy ve asker aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Özbaş şunları söyledi:

“Türk bayrağı gölgesinde, Şehitlerimizin manevi huzurunda ve siz değerli konukların önünde yemin eden evlatlarımızın törenine teşriflerinizle hepimizi onurlandırdınız. Şahsım ve Bayburt İl Jandarma Komutanlığı adına şükranlarımı sunuyor saygıyla selamlıyorum hoş geldiniz.

Değerli anne ve babalar;

Kısa bir süre önce vatan görevine uğurladığınız yiğit evlatlarınız, temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak ettikleri yeminle Jandarma teşkilatı saflarına katılmak üzere sarsılamaz bir iradeyle karşınızda dimdik durmaktalar, onlarla gurur duyabilirsiniz.

Eğitici Subay, Astsubay ve Uzman Jandarma arkadaşlarım;

Yurdun dört bir yanından ilk defa bir araya gelen ve kınalı elleriyle vatan sana canım feda diye haykıran genç askerlerimizin kısa sürede bu seviyeye gelmesindeki gayret ve fedakârlıklarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Genç silah arkadaşlarım;

Sizler şanlı bayrağımızın gölgesinde ailelerinizin huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatınızı feda edeceğinize namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin ettiniz ve mukaddes vatan hizmeti nöberini devraldınız. Ettiğiniz bu yemin vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk Ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Bundan sonra alacağınız her türlü görevi en iyi şekilde yapacağınıza kanun ve nizam ile doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edeceğinizden ve yeminize sadık kalacağınıza hiç şüphem yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omzunuzda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Yemininiz hayırlı olsun.”


Kısa dönem erler adına Jandarma er Faruk Küçük’ün de bir konuşma yaptığı törende; 357. Kısa Dönem erler arasında İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan Jandarma er Ferdi Duyar’a ödül verildi. 

Eğitim, spor ve atışlarda başarılı olan erlere de ödül verilen tören, Jandarma Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.