CHP'den kuruluş yıldönümü açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıldönümünü kutluyor.

CHP'den kuruluş yıldönümü açıklaması
Bayburt Postası -  Bu kapsamda CHP Bayburt İl Teşkilatı da Saray Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Herkesin söz hakkı olan bir Türkiye’den yanayız. Bu ülkeyi demokrasiden, bağımsızlıktan vazgeçiremeyiz” dedi.

Kaldırımoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Biz bugün burada 9 Eylül 1923 yılında kurulan Anadolu Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin Cumhuriyet devriminden sonraki adı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticileri olarak bir aradayız. Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Cumhuriyetin önemini tarif etmek gerekir. Koskoca bir imparatorluğu yönetemeyenlerin 29 Mayıs 1453 İstanbul’u teslim alan Fatih’in arkasında İngiliz emperyalizmine teslim edenlerin, ordunun elinden silahları alıp Beyoğlu sokaklarında Türk askerini dilenci durumuna sokanların yönetemediği koskoca bir imparatorluğun tükenmişliğinin ardından bir Anadolu kahramanı çıkıyor ve “Onlar geldiği gibi giderler” diyor, ardından milli kurtuluş hareketiyle birlikte Türkiye’yi özgür bireylerin yaşadığı bir ülke yapıyor. ‘Bağımsızlık ve istiklal bizim karakterimizdir’ diyerek teslim olmayarak Anadolu’ya yola çıkıyor. Ve bu milli kurtuluş savaşını hepimizin dedeleriyle birlikte kazanıyor. O tükenmişliğin de hesabını yaparak yeni bir Türkiye'yi, cephelerde ölenlerin çocuklarının kendi iradeleriyle seçecekleri Türkiye’yi kurabilmek için meclis kuruyor. 9 Eylül’de Cumhuriyet Hak Partisi kuruluyor." 

"CHP olarak demokratik parlementer sitemden yanayız"

"Cumhuriyet Halk Partisi Anadolu’da bir direnişin, bağımsızlığın adıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin demokratikleşmesidir. CHP bir devrim hareketidir, cephede savaşanların başkumandanının başlattığı bir devrim hareketidir. Keşke halk da bunu böyle devam ettirseydi. Görüyoruz ki bu kadar özgürlüğü tanıyan sistem devam etmedi. Bu son zamanlarda bizim istediğimizin dışında sadece bir anlayışa Türkiye’yi teslim etmek isteyenler, bizim söz haklarımızı kısıtlamak isteyenler, ülkeyi böyle bir çalışma ve ortama çekmeye çalışıyorlar. Bu bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. Biz CHP olarak demokratik parlementer sitemden yanayız. Herkesin söz hakkı olan bir Türkiye’den yanayız. Bu ülkeyi demokrasiden, bağımsızlıktan vazgeçiremeyiz. Nasıl ki devletimiz zor da olduğunda Anadolu’daki yoksul ailelerin çocukları cepheye gidiyorsa, herkesin ortak olacağı bir ülkeyi istememiz en doğal olanıdır. Halk olarak yönetimde söz sahibi olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’deki bütün siyasi hareketlerin atasıdır. Diğer siyasi partiler Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin türevleridir. CHP’yi kimse illegaliteye, öteye, beriye eşdeğer göstermeye kalkmasın. Biz Mustafa Kemal’in hedef gösterdiği çağdaş yolda yürümeye devam edeceğiz.”

Törene CHP İl ve İlçe teşkilat mensuplarının yanı sıra Demokrat Parti İl Başkanı Metin İpek de katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
CHPİbrahim Kaldırımoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kalenin tepesi 5 yıl önce

İp Hdpkk sp dp Tkp desteğiyle Ankara ve İstanbul u kazandıktan sonra parti dirilmeye başladı ama taşıma suyla değirmen dönmez bu chp çağdaşlığa bir açıklama getirmeli, çağdaşlık adına Müslümanların giyim ve kuşamına değil teknolojiyi takip etmek olduğunu öğrenmeli herkese söylemeli

Avatar
Vatandas 5 yıl önce

Toplu resimdeki arkadaşlar bile chp yi satıp akp ile pazarlık yapanlar var...

Avatar
Salih 5 yıl önce

...Biz Mustafa Kemal’in hedef gösterdiği çağdaş yolda yürümeye devam edeceğiz...."
Bu ifadeye şöyle bir soru sormadan geçemiyeceğim: Heykelden başka birşey yapmayarak mı?

Avatar
Vatandaş 4 yıl önce

İlköğretim haftası etkinliklerin de okula çocuğunun etkinliğini izlemeye,görmeye gelen Çarşaflı velilerden rahatsızlık duyan ve bunu Milli Eğitim Yetkilileri ile paylaşan sayın CHP il başkanı milletimizi ciddi manada şaşırtmış ve üzmüştür...