Ödül törenine boykot tepki gördü!

Bayburt Postası - Bayburt  Gündem Gazetesi’nin internet üzerinden birçok kategoride düzenlediği yılın enleri anketi sonuçlandı. Geçtiğimiz Mayıs ayında başlatılan ve tartışmalı bir şekilde sona eren oylama sonucunda yılın enleri belirlenirken, anket sonuçlarına tepki gösteren bazı ödül sahipleri töreni boykot etti.

Ödül törenine boykot tepki gördü!

Yumak’tan boykota sert tepki!Bayburt Postası - Bayburt  Gündem Gazetesi’nin internet üzerinden birçok kategoride düzenlediği yılın enleri anketi sonuçlandı. Geçtiğimiz Mayıs ayında başlatılan ve tartışmalı bir şekilde sona eren oylama sonucunda yılın enleri belirlenirken, anket sonuçlarına tepki gösteren bazı ödül sahipleri töreni boykot etti.

Beyzade Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur, Bayburt Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demirer ve davetliler katıldı.

Anket sonucunda yılın enleri olarak seçilen, Bayburt İl Genel Meclis Üyesi Raci Bayrak, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan ve Akşar Belediye Başkanı Salih Aydoğdu’nun katılmadığı ödül töreninde, yılın en başarılı sivil toplum kuruluşu seçilen Bayburt Sanatçılar Derneği ile yılın en başarılı muhtarı seçilen Yusuf Öztuna da yer almadı.

Bayburt Gündem Gazetesi’nin internet sitesinden yapılan ankette okurların oylarıyla seçilen ve tartışmalı bir şekilde sona eren oylamanın ardından ödüle layık görülen diğer adaylar ise, ödüllerini aldı. 9 ayrı kategoride gerçekleştirilen anket sonucunda, yılın enleri MHP Bayburt eski il Başkanı Suat Karapınar, Belediye Meclis Üyesi Fatih Burak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve Bayburt 21 Şubat Kayak Kulübü adına İsmail Şimşek ödüle layık görüldü. 

Törende bir konuşma yapan Bayburt Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demirer, gazetenin web sitesi üzerinden yapılan yılın enleri anketini gazete bünyesinde yaptıklarını fakat anket sonuçları ile ilgili değerlendirmenin gazete okurları tarafından belirlendiğini söyledi.

Anketin amacını, “Bugün burada toplanmamıza vesile olan gazetemiz web sitesi üzerinden düzenlemiş olduğumuz yılın enleri anketinde okurlarımızın seçmiş olduğu kurum ve şahıslara plaketlerini takdim etmek ve sizlerle birlikte güzel bir akşam yemeğinde bir araya gelerek Bayburt’un siyasi ve sosyal hayatına farklı bir açıdan katkı sunmaktı.” şeklinde ifade eden Demirer, “Bayburt Gündem Gazetesi olarak bizlerde bu ödülleri kendi bünyemizde değerlendirerek ödül sahiplerini belirleyebilirdik. Bizler istedik ki bu değerlendirmeyi okurlarımız yapsın ve bu anlamlı günü tertipleyerek okurlarımızın gönlünde yılın en başarılı seçilenlerine ödüllerini tüm kamuoyunun önünde takdim etmek istedik.” dedi.

Demirer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Gazetemizi 2009 yılında tamamen amatör bir ruhla gurbetten sılaya nasıl bir hizmet yapabiliriz anlayışıyla, bir araya gelerek memleketimizin tanıtımına, gelişimine, sosyal yapısına ve sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla yayın hayatına başladık. Kuruluşumuzdan günümüze ilkeli ve tarafsız yayın politikası anlayışıyla memleketimize hizmet etmeye özen gösterdik. Bugüne gelmemizde bizlerden maddi manevi desteklerini esirgemeyen ilimizin mülki ve siyasi erkânına, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, okurlarımıza ve hemşerilerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız. Gazetemizin gurbetle sıla arasında bir köprü vazifesi sürdürebilmesi için herkesten destek bekliyor, bu akşam bizleri yalnız bırakmayıp onurlandırdığınız için şahsım ve gazetemiz adına hepinize ayrı ayrı teşekkür eder hayırlı akşamlar dilerim.”

Yumak, patladı!

‘Yılın En Başarılı Odası’ kategorisinde ödüle layık görülen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, törende yaptığı konuşmada sert açıklamalarda bulundu. Konuşmasında isim vermeyen Yumak, “Bu geceye tutum ve davranış içerisinde olan arkadaşlarımı kınıyorum. Kesinlikle memleketim adına yakıştıramıyorum. Bu memleketi bu salonlara getirebilmek için yıllarını vermiş ağabeylerimiz, büyüklerimiz burada. Bu memleket, bu duruma kolay gelmedi ama bu gelinen noktadan geriye götürmeye de kimsenin hakkı yoktur.” diyerek geceye katılmayan isimlere tepki gösterdi.

Bayburt’ta toplantıların tertip edildiğini fakat zaman zaman kişisel tavırlarla katılımın olmadığını belirten Yumak, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bayburt Gündem Gazetesi ve yönetimine teşekkür ediyorum. İstanbul’dan kalkıp Bayburt’a gelerek böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için kendilerini kutluyorum. Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Çok şey desem yanlış olur. Memleket küçük, herkesle çeşitli alanlarda ilişkiler içerisindeyiz bunları biz sivri dilli olup söyleme şansı bulamıyoruz ama bunu basının dile getirmesi, ortaya koyması lazım. Ben her şeye rağmen, bu gün burada bu toplantıyı tertip etme cesaretini gösteren Mehmet beyi ve İstanbul’dan buraya katılan değerli katılımcıları canı gönülden tebrik ediyorum.”

“Birliktelik yok”

“Bizler Bayburt’ta hala bu birlikteliği başarmış değiliz, bizler toplantı tertip ediyoruz zaman zaman katılım sağlayamıyoruz. Görüyorum ki insanların kişisel davranışlarından dolayı, nefsanî arzularından kaynaklanan tavırlar alınabiliyor. Memleketi eğer idare edeceksek, STK’larla, yerel basınımızla, ulusal basınımızla, bu tip organizasyonları başarması, şenlikler öncesinde Bayburt’taki etkinliğe katkı sağlayacağını ümit ediyorum.”

“Şiddetle kınıyorum”

“Bu toplantıya katkı sağlayanlara ve sağlamayanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum, bu günlerin hepsi gelir geçer, memleket kimseye, mahkeme kadıya mülk değildir. Bu görevlere gelen insanlar arkada bırakacağımız büyük hizmetler olmalı ki bizleri saygıyla, rahmetle ansınlar. Burada kime ne mesaj verdiğimi herkes anladı. Bu geceye tutum ve davranış içerisinde olan arkadaşlarımı kınıyorum, kesinlikle memleketim adına yakıştıramıyorum, biz bu memleketi bu salonlara getirebilmek için yıllarını vermiş ağabeylerimiz, büyüklerimiz burada, bu memleket bu duruma kolay gelmedi ama bu gelinen noktadan geriye götürmeye de kimsenin hakkı yoktur.”

“Kimsenin her istediğine ulaşma hakkı ve şansı yoktur”

“Bizler geriye dönüp bakmayacağız. Bayburt olarak, Bayburtlu olarak İstanbul’da olalım veya nerede olursak olalım nefsi duygularımızı bir tarafa bırakacağız. Bayburt adına asgari müşterek de buluşmak zorundayız. İlla istediklerine ulaşmak adına ben bazı toplantılara katılırım bazılarına katılmam diye böyle bir kategorize etme hakkı ve şansı yoktur. Arkadaşlarımız saygısından ötürü bu tip şeylere hiçbir şey söylemediler. Sizlere yakışan odur, ama ben sizin hislerinize tercüman olduğumu düşünüyorum. Bu yapıyı şiddetle kınıyorum. İnşallah bundan sonra böyle bir olumsuzluk daha yaşamayız. Yapılan hizmetleri yapanları şahsınızda kutluyor, değerli arkadaşlarımızı cesaretlerinden dolayı kutluyor, gecemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum”

Diğer yandan Bayburt Ak Parti teşkilatının ödül törenine grup olarak katılmama kararı aldığı belirtilirken, konuyla ilgili iddialar hakkında Ak Parti teşkilatından her hangi bir açıklama yapılmadı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.