Karadeniz Basını Onunla Gurur Duyuyor

Bayburt Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’na sık sık sayfalarımızda yer veriyoruz. Gelişmeleri ve yapılanları aralıklarla Bayburt Postası ile paylaşan Rektör Mollamahmutoğlu’nu en az bizler kadar takip eden bir de Karadeniz ve Çaykara basını var. Çaykaralı olan ve Karadenizli hemşerileri tarafından gururla takip edilen Rektör Mollamahmutoğlu, Karadeniz basını tarafından da el üstünde tutuluyor. Haberlerimizi okuyucularına aktaran Karadeniz basınından, işte son haber:

Karadeniz Basını Onunla Gurur Duyuyor

Bayburt Üniversitesi Onunla BüyüyorBayburt Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’na sık sık sayfalarımızda yer veriyoruz. Gelişmeleri ve yapılanları aralıklarla Bayburt Postası ile paylaşan Rektör Mollamahmutoğlu’nu en az bizler kadar takip eden bir de Karadeniz ve Çaykara basını var. Çaykaralı olan ve Karadenizli hemşerileri tarafından gururla takip edilen Rektör Mollamahmutoğlu, Karadeniz basını tarafından da el üstünde tutuluyor. Haberlerimizi okuyucularına aktaran Karadeniz basınından, işte son haber:

 

“Bayburt Üniversitesi Onunla Büyüyor”

Çaykaralı Rektör Prof.Dr. Murat Mollamahmutoğlu yönetimindeki Bayburt Üniversitesi cazibe merkezi oluyor... Bayburt'ta kurulan Bayburt Üniversitesi hızla büyüyor ve üniversiteler arasında kendisine sağlam bir yer oluşturuyor. Bayburt Üniversitesinin Çaykaralı Rektörü Prof.Dr. Murat Mollamahmutoğlu halkla bütünleşmiş, çağdaş gerekleri yerine getirmiş ve bilimsel anlamda gelişmiş, öğrenci potansiyeli güçlü ve tercih edilir bir üniversite oluşturmak için gece-gündüz çalışıyor.

Bir yıl önce Bayburt Üniversitesi rektörlüğüne atan hemşerimiz Prof.Dr. Murat Mollamahmutoğlu bu kısa süre içerisinde her konu ile bizzat yakından ilgilenerek fakülte inşaatlarının büyük ölçüde tamamlanmasını sağlarken, oluşturulan öğretim üyeleri kadrosu ve etkin bir tanıtımla Bayburt Üniversitesini yurt çapında  tercih edilen bir üniversite haline getirdi.

Bunun sonucu olarak Bayburt Üniversitesinde bu yıl öğrenci sayısında üç kat artış sağlandı. Halk-Üniversite bütünleşmesini önemseyen ve bununla ilgili olarak halkla direkt toplantılar yapan rektör Mollamahmutoğlu bu toplantılarında halka öğrenciyi kendilerinin kültürlerini bozmaya çalışan bir unsur ya da rant kapısı olarak görmemeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunarak halktan öğrencileri benimsemelerini, kucaklamalarını ve bağırlarına basmalarını istedi. Ramazan ayında halk iftarlarına katılan rektör halkla üniversitenin bütünleşmesi için çalışmalar yaptı. Rektörün bu yaklaşımları Bayburt halkı tarafından da çok olumlu karşılandı. Halktan uzak fildişi kulesine çekilmiş bir rektör yerine halkın içinden ve halkın değerleriyle bütünleşmiş bir görüntü çizen Prof. Dr. Mollamahmutoğlu şimdiden Bayburtluların sevgisini kazandı.

Bayburt Üniversitesini kazanan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan rektör Mollamahmutoğlu öğrencilere kendilerinden beklenenin ‘yeni ortamın kültür değerlerine saygılı olmak, nazik olmak, taşkınlıklara yol açmamak ve bu yöreyle çeşitliliklerini koruyarak bütünleşmeye çalışmak’ olduğunu belirtti.
Tesisleşmenin ve eğitim yapılarının büyük ölçüde tamamlandığı Bayburt Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de ilgisine mazhar oldu. Temmuz ayı içerisinde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bayburt Üniversitesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Retör Prof.Dr. Murat Mollamahmutoğlu yapıların ve sosyal tesislerin tamamlanmasının ardından Bayburt Üniversitesinin şehrin cazibe merkezi olacağını söyledi. Bayburt Üniversitesinin öğrenci sayısı bu yıl 2500 oldu.  Üniversitede Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunuyor.

Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu kimdir?

1959 Çaykara/Trabzon doğumlu olup, ilk-orta-lise eğitimini Elmadağ (Ankara), Kozaklı (Nevşehir) ve Bulancak (Giresun) ilçelerinde tamamladı. 1981-1984 yılları arasında, lisans eğitimi devam ederken Tuna A.Ş. de statik ve betonarme proje  teknik ressamlığı ve mühendisliği yaptı. 1984 yılında Gazi Üniversitesi, Müh. Mim. Fak. İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1985-87 yıllarında Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İnş. Müh. Böl. Geoteknik bilim dalında Yüksek lisans çalışması yaptı.

1986 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Adana DSİ VI. Bölge Müdürlüğü, Çatalan barajı tabanının iyileştirme (alüvyonda yapılan geçirimsizlik çalışmaları) çalışmalarına katılmış ve yapılan çalışmaları (uygulanan teknikleri ve sonuçlarını) kitapçık halinde yayınlamıştır. 1989 yılında Yurtdışı doktora bursu kazanarak, 1993 yılında Bradford Üniversitesi (İngiltere), İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik bilim dalında Doktora çalışmasını tamamladı. 1991 yılında BSC partnership ve British Council, Leeds, işbirliği çerçevesinde, The Professional Access Project çalışmalarında Türkiye temsilciliği yapmıştır. 1992-93 yıllarında Doktora çalışması devam ederken, Bradford Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik bilim dalında part-time  öğretim görevliliği yapmıştır. 1993 yılında Prof. Dr. G. S. Littlejhon ile birlikte Londra Metrosu Jubilee hattı genişletme projesi kapsamında, zemin ıslah çalışmalarına danışmanlık yaptı. Yurda dönüşünde, 1994 yılında Gazi Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Bilim Dalına Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 1996 yılında Doçentlik ve 2001 yılında da Profesörlük unvanını aldı. Halen aynı bilim dalında öğretim üyeliği görevini yürütmektedir. Eşi akademik unvana sahip olup, iki çocuk babasıdır. Birçok mühendislik firmasına Geoteknik (Özellikle Geoteknik etütler, zemin iyileştirme ve iksalandırma konularında) danışman olarak hizmet vermektedir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.