Günyüzüne çıkardığımız tarihi an Hürriyet manşetinde

Fenerbahçe'nin 57 yılın ardından bu defa takım halinde ağırlanacağına öykünen "Lefter Bayburt'ta" haberimiz dün kaynak gösterilmeden Hürriyet Gazetesi'nin manşetine taşındı. İşte detaylar...

Günyüzüne çıkardığımız tarihi an Hürriyet manşetinde
Bayburt Postası - Ziraat Türkiye Kupası'nda temsilcimiz Bayburtspor'un Fenerbahçe ile aynı gruplara kalmasının üzerine o tarihte hazırladığımız "Lefter Bayburt'ta" haberimiz Hürriyet Gazetesi'ne manşet oldu. 

1957 Yılında Fenerbahçe'li milli yıldız Lefter Küçükandonyadis'in Bayburt ziyaretine ait tarihi fotoğrafın izini süren Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş, fotoğrafta yer alan ve bugün halen hayatta olan isimlerle konuşmuş, o tarihi anı "Saray Bahçesi'nin gördüğü en ünlü futbolcu" başlığı altında sayfalarımıza taşımıştı.

Fenerbahçe'nin 57 yılın ardından bu defa takım halinde ağırlanacağına öykünen haberimiz aynı şekilde dün kaynak gösterilmeden Hürriyet Gazetesi'nin manşetine taşındı.

"Sarı Lacivertlilerin şenlendirdiği Bayburt, 1957'de de büyük efsaneyi ağırlamıştı" ifadelerinin kullanıldığı haber "57 yıl sonra Lefter'in izinde" başlığı altında verildi. O anı yaşayan isimlerden biri olan hemşerimiz Nazır Sarıçam'ın Bayburt Postası'na verdiği demecin de sayfalarına taşındığı Hürriyet Gazetesi'nde, tarihi fotoğraf üzerinde yer alan Bayburt Postası logosunun ise sarı bir zeminle kapatılarak kullanılması da ihmal edilmedi! 



"O güne ait eksik bilgiler, Hürriyet arşivlerinde olabilir"

Haberimizin Hürriyet manşette yer almasının ardından, editörümüz Kürşat Okutmuş, fotoğrafla ilgili ilginç bir detayı daha paylaştı. İşte o detay: 

"Haberi hazırlayıp yayına vermiştik ama doğrusu doyurucu değildi. Bayburt Postası 1953 yılında çıkmaya başlamış, bu ziyaret ise 1957 yılında gerçekleşmişti. O tarihli Bayburt Postası sayılarından da doyurucu bir bilgiye ulaşamamıştık. Milli Takım yıldızlarının Anadolu turnesine ilişkin organizasyonu dönemin Futbol Federasyonu tarafından yapıldığı söyleniyordu ama eksikler vardı. Lefter Bayburt'a neden gelmişti, kim getirmişti? Bayburt'a mı özeldi, yoksa Türkiye çapında bir etkinlik miydi? Haberi girdikten sonra biraz daha araştırdık ve bir bilgiye daha ulaştık. O da Lefter'in Bayburt'a geldiği organizasyonun içinde Hürriyet Gazetesi'nin de olduğuydu. Hürriyet arşivlerine giderek konuyu biraz daha irdelemek ve tam olarak fotoğrafın hikayesine ulaşmak istemiştim ama zaman olmadı. Yani diyeceğim şu, dün haberi gazetemizden alıntı yaparak sayfalarına taşıyan Hürriyet, belki de arşivine baksa çok daha farklı fotoğraf ve bilgiye ulaşabilir, haberi daha doyurucu yapabilirdi. Sonuç itibariyle güzel bir haber oldu ama fotoğrafa ve o ana ait eksikleri ve boşlukları doldurmak yine bize kaldı."

İşte o haberimiz: 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.