Çizgi üstadımıza Jüri Özel Ödülü

Bayburt Postası- Karikatür sanatına verdiği destek ve emekten ötürü gazetemiz çizeri Hikmet  Aksoy Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nce özel ödüle layık görüldü. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel “Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışması”nda  ödül kazanan gazetecilere ödülleri  törenle verildi.

Çizgi üstadımıza Jüri Özel Ödülü

“Jüri Özel Ödülü”ne layık görülen Gazetemiz çizeri Hikmet Aksoy’a ödülünü Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş takdim etti...Bayburt Postası- Karikatür sanatına verdiği destek ve emekten ötürü gazetemiz çizeri Hikmet  Aksoy Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nce özel ödüle layık görüldü. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel “Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışması”nda  ödül kazanan gazetecilere ödülleri  törenle verildi.

Yerel basını  karikatür sanatı ile  buluşturup, tanıtma ve sevdirme çabasını  sürdürdüğü ve  halen 78  il merkezindeki birer gazeteye  karikatür  servisi  yaptığı gerekçesiyle  “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülen gazetemiz çizeri Hikmet Aksoy’a ödülünü  Trabzonspor Teknik Direktörü  Şenol Güneş verdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi  Odası Toplantı  Salonu’nda düzenlenen  “TGC 2011 Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışma Ödülleri Töreni”ne  Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta,Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçü, TTS Odası Başkanı Ali Osman Ulusoy, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, KTÜ öğretim üyeleri, kent bürokratları ve gazeteciler katıldı.

Karikatür sanatına verdiği katkılardan ötürü özel ödüle layık görülen Hikmet Aksoy, Trabzon basınının hızlı bir gelişim süreci yaşadığını, Trabzon’da yayımlanan iki gazetenin artık İstanbul’da da basım yaparak Kocaeli, Sakarya, Ankara, İstanbul ve Bursa’daki gurbetçi Karadenizlilere hizmet verdiğini belirterek kendisine verilen ödül için şöyle konuştu:

“Karikatür sanatı bir süredir ülkemizde üvey evlat muamelesi görüyor. Gazetelerimiz eskiye oranla bu sanata pek  yer vermek istemiyorlar. Karikatürler birer pul boyutunda yayımlanıyor. Oysa, karikatür sanatı demokrasilerin en büyük savunu silahıdır. Toplumsal sorunların/olumsuzlukların panzehiridir. Amacım, yerel basın aracılığıyla karikatür sanatını tanıtmak, sevdirmek ve yaygınlaştırmaktır. Bu çabamı değerlendiren Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Bu ödül benim için sanatsal bir doping oldu. Karikatüre daha çok sahip çıkacağım.”

Aksoy, daha önce de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.