“Bu makineyi Almanlara antika diye satarız”

Bayburt Postası - Milletvekilimiz Ülkü Güney Babaocağı Bayburt’ta ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Bugün gazetemizi ziyaret eden Güney, “Bayburt Postası Türkiye’nin belli başlı gazeteleri arasındadır” dedi. Güney, “Osman abi, Bayburt gibi küçük bir yerde 1950’li yıllarda gazete çıkaran bir Bayburt sevdalısıdır. Gazetenin ilk üç sayılarından birinde de yazım çıkmıştır, bunu hiç unutamam. O dönem Bayburt Postası ile yayın hayatına başlayan Türkiye genelindeki bir çok gazete tarih olmuştur. Osman abide çok zorluklar çekmiştir bu yolda ama her daim memleketi Bayburt’a hizmet etmiştir. Gazeteden ayrı, o dönemlerdeki bütün kültürel ve sportif faaliyetlerde başrol oynamıştır.

“Bu makineyi Almanlara antika diye satarız”

Ülkü Güney ve Ragıp Okutmuş uzun süre Bayburt basınının geçmişi ve geleceği hakkında sohbet etti...Bayburt Postası - Milletvekilimiz Ülkü Güney Babaocağı Bayburt’ta ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Bugün gazetemizi ziyaret eden Güney, “Bayburt Postası Türkiye’nin belli başlı gazeteleri arasındadır” dedi. Güney, “Osman abi, Bayburt gibi küçük bir yerde 1950’li yıllarda gazete çıkaran bir Bayburt sevdalısıdır. Gazetenin ilk üç sayılarından birinde de yazım çıkmıştır, bunu hiç unutamam. O dönem Bayburt Postası ile yayın hayatına başlayan Türkiye genelindeki bir çok gazete tarih olmuştur. Osman abide çok zorluklar çekmiştir bu yolda ama her daim memleketi Bayburt’a hizmet etmiştir. Gazeteden ayrı, o dönemlerdeki bütün kültürel ve sportif faaliyetlerde başrol oynamıştır.

Güney, Bayburt Postası Gazetesinin yayın hayatına başladığı ilk göz ağrısı makineyi inceledi...O günleri düşünüyor ve bugün bu güzel tesisleri gördükçe seviniyor ve gurur duyuyorum. Bayburt Postası Bayburt’undur ve Bayburt’a malolmuştur. 57. yılında bir yenilik daha yaparak internette kısa zamanda adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bayburt Postası Gazetesi ve çalışanlarını kutluyorum” diye konuştu.

Daha sonra gazetemizin matbaa tesislerini gezen Güney, Bayburt Postası Gazetesinin yayın hayatına başladığı ilk göz ağrısı makinesine bakarak, “Osman abi bunu Almanlar’dan almıştı, sakın el sürmeyin birkaç seneye bizde Almanlara antika diye satarız” diye de takılarak gazetemizden ayrıldı.

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.