“Oku-Keşfet-Uygula (OKU)” projesi başlatıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt’ta eğitim kalitesinin çok boyutlu yaklaşımla artırılmasına yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bütün okulların katılımıyla hayata geçirilecek olan ve yaklaşık elli temel alt başlık içeren "Oku-Keşfet-Uygula (OKU) Projesi" tanıtım toplantısına katıldı.

“Oku-Keşfet-Uygula (OKU)” projesi başlatıldı
Bayburt Postası - Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt’ta eğitim kalitesinin çok boyutlu yaklaşımla artırılmasına yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bütün okulların katılımıyla hayata geçirilecek olan ve yaklaşık elli temel alt başlık içeren "Oku-Keşfet-Uygula (OKU) Projesi" tanıtım toplantısına katıldı.

Öğretmen Evi'nde Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katılımlarıyla düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kemalettin Karabulut ile Mehmet Güven, Şube Müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan bilgi ve teknoloji alanında yaşanan hızlı değişim ve gelişim sürecine yaptığı atılımlarla Türkiye’nin de ortak olduğunu, Bayburt’un da diğer iller gibi bu atılıma her geçen gün daha fazla katkı sunmasını arzu ettiklerini kaydetti. 

Vali Pehlivan, bu konuda yürütülen çalışmaların yeni bir vizyonla ele alınıp düzenlendiğini ifade ettiği değerlendirmelerine şu şekilde devam etti: “Oku-Keşfet-Uygula kısacası OKU ana başlığı altında projemizin startını veriyoruz. Projemiz çocuklarımızın, gençlerimizin hem zihinsel gelişimine hem ruhsal gelişimine hem de akademik anlamdaki başarılarının artırılmasına yönelik bir dizi faaliyet içeriyor. Eğitimin sadece bir kişi ya da bir kurumun görevinin olmadığı, aslında toplumun her kesiminin üzerinde düşünmesi ve çalışması gereken bir konu olduğu apaçık ortada. Proje içerisindeki bütün başlıklarımızda toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayarak faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Eğitimin paydaşı bütün toplumdur. Herkes karınca kaderince bu sürece katkı yaparsa göreceğiz ki ilerleyen dönemde çocuklarımız çok daha bilinçli ve özgüvenli bir anlayışla yetişecek.” dedi.

Eğitimde temel hedefin iyi insan yetiştirmek olması gerektiğinin altını çizen Vali Pehlivan, “İyi insan tanımı içerisinde ahlak var, kendine güven, kendi ile barışık olmak var. Aile ve toplumla iyi iletişim içerisinde olmak var. Erdem var, fazilet var…Aklımıza gelebilecek bütün evrensel değerler olduğu gibi başarı da var. Başarı iyiliğin en önemli unsurlarından birisidir. Bu bağlamda tüme varım yöntemi izleyerek başarıya ulaşmayı amaçlıyoruz. Akademik başarıyı başa koyarak çocuklarımızı diğer toplumsal değerlerden soyutlamıyoruz. Tabi burada başarı kavramının önemsiz gibi değerlendirilmemesi gerekir. Başarı da bu projenin önemli bir parçası fakat kaliteli başarı istiyoruz. Biz Bayburt’ta kaliteli başarıyı sağlamayı hedefliyoruz. İşte bu kaliteli başarının içerisinde az önce bahsettiğim milli ve manevi değerlerine bağlı, bunları tanıyan idrak eden, tarihini bilen, kendisine ve topluma saygılı, bilginin kudret olduğunu, kıymetli olduğunu bilen, bu konuda dünyadaki yarışın farkında olan öğrenci profili var. Diğer türlüsü oku,ders çalış sınavda cevap ver,yüksek not al. Bu durum tek boyutlu bir başarının tezahürü olur.” sözlerini kullandı.

Vali Pehlivan Bayburtlu vatandaşlara seslendiği konuşmasının son bölümünde, “Bayburt kadirşinas insanlarımızın olduğu kadim bir şehir. İnanıyorum ki kamu görevlilerimiz, esnafımız, çiftçimiz, ticaret erbabımız, Bayburt’ta yaşayan herkes eğitimle ilgili konularda ilgi ve desteklerini esirgemeyeceklerdir. İnşallah Bayburt ilimiz eğitim alanında fark yaratacaktır. Bu farkı da başta milli eğitim bünyesindeki idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere herkesin katkısıyla sağlayacağız. Oku-Keşfet-Uygula diyerek taze bir ruh ve idealist bir anlayışla yola çıkıyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Toplantı katılımcıların proje üzerinde bilgi alışverişinde bulunmalarıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.