Hayvan pazarı tedbir amaçlı kapatıldı

Bayburt hayvan pazarı tedbir amaçlı kapatıldı.

Hayvan pazarı tedbir amaçlı kapatıldı
 Bayburt Postası - Bayburt hayvan pazarı tedbir amaçlı kapatıldı. Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Bayburt hayvan pazarının, çevre iller Erzurum ve Gümüşhane'de görülen şap hastalığı ve bu illerdeki bazı hayvan pazarlarının kapatılması nedeniyle geçici olarak kapatılma kararı alındığını söyledi.

Geçici olarak alınan kapatma kararının, çevre illerdeki hayvan pazarlarının kapatılması nedeniyle olduğunu belirten Yıldırımtepe, "O pazarlar kapalı olunca kaçak yollarla Bayburt hayvan pazarına hastalıklı hayvanın gelme durumu yüksek. Bu nedenle biz de hayvan pazarımızı kapatmak zorunda kaldık. Pazarımızı ikinci bir karara kadar da kapalı tutacağız." dedi.

Yıldırımtepe, alışveriş bakımından bu ayların en zayıf dönem olduğunu ifade ederek, "Ramazana denk gelmesi nedeniyle fazla etkilemeyeceğini düşünerek böyle bir karar aldık. Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz 2016 yılı başından itibaren gerekli zamanlarda gerekli aşılamaları yaptığı için il genelinde şap hastalığının bir etkisi olmadı ancak Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi hayvan pazarıyla ilişkili olan köylerimizde çok hafif de seyretse şap hastalığına rastlandı." diye konuştu.

Zamanında alınan tedbirlerle hastalığın rastlanan köylerde tamamen söndürüldüğüne vurgu yapan Yıldırımtepe, "Şu anda ilimizde bu hastalıkla ilgili bir vaka yok. Bayburt hayvan pazarını bu anlamda sadece tedbir amaçlı, geçici olarak kapattık. Pazarın ne zaman açılacağına ilişkin herhangi bir tarih belirlemedik. Çevremizdeki kapanan pazarların durumuna bakıp ona göre açacağız. O pazarlar açılmadan bizim pazarı açmamız mantıklı değil." ifadelerini kullandı.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.