Yeni polis adayları kep fırlattı

Bayburt Postası - Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu 2008–2009 Eğitim ve Öğretim Yılı 5. Dönem mezunları diplomalarını aldı. Okul bahçesinde düzenlenen “Yemin ve Diploma Töreni”ne Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, Garnizon Komutanı Kur. İstih. Albay İkrami Özturan, Cumhuriyet Baş Savcısı Mithat Kutanoğlu, daire amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldı. Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulumuzdan, Ön Lisans mezunu olarak kadroya atanmak üzere karşımızda göreve hazır bekleyen 5. dönem öğrencilerimizin mezuniyet törenine katılarak bizleri onurlandırdığınız için, okulumuz ve teşkilatımız adına hepinize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.

Yeni polis adayları kep fırlattı

Yeni polis adayları kep fırlattıBayburt Postası - Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu 2008–2009 Eğitim ve Öğretim Yılı 5. Dönem mezunları diplomalarını aldı. Okul bahçesinde düzenlenen “Yemin ve Diploma Töreni”ne Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, Garnizon Komutanı Kur. İstih. Albay İkrami Özturan, Cumhuriyet Baş Savcısı Mithat Kutanoğlu, daire amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldı. Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulumuzdan, Ön Lisans mezunu olarak kadroya atanmak üzere karşımızda göreve hazır bekleyen 5. dönem öğrencilerimizin mezuniyet törenine katılarak bizleri onurlandırdığınız için, okulumuz ve teşkilatımız adına hepinize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.

1998 yılında Polis Okulu olarak açılan tesislerimiz, 2001 yılında Polis Eğitim Merkezi, 2003 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu olmuştur. Bu güne kadar tesislerimizden 852 öğrenci mezun olarak teşkilatımız kadrolarına atanmış, 833 mensubumuz da çeşitli hizmet içi eğitimler alarak teşkilatımızdaki görevlerine devam etmişlerdir. 2008–2009 eğitim ve öğretim döneminde 1. sınıflarda 146, 2. sınıflarda 104 olmak üzere toplam 250 öğrenci eğitim almıştır. Bugün 104 Polis Memuru adayımızı daha mezun ederek kadrolarına gönderiyoruz.

Devletimize güvenlik hizmeti sunan teşkilatımızın polis memuru adaylarını eğitirken, Bayburt’taki kurum ve kuruluşların, Bayburt halkının desteğini devamlı aldık.

 Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati EkiciÖğrencilerimize polis memuru olmanın gerektirdiği hukuki, mesleki, sosyal dersleri ve eğitimleri verirken, onlarda davranış değişikliği oluştururken, Polis Akademisi Başkanlığı’nın belirlediği ders planları çerçevesinde uygulamalar ve eğitimler yaptırılmıştır.

Yüksek okulumuzun kadrolu öğretim görevlileri ile idari personelimizin yanında, Bayburt İl Emniyet Müdürlüğünden, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğünden ek ders görevlileri temin edilmiştir. Eğitimlerin yanı sıra Bayburt İlinin kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla öğrencilerimize 20 konuda konferans verilmiştir. 2009 yılı itibariyle Polis Akademisi Başkanlığı’mızca eğitim sistemimizde köklü değişiklikler yapılarak uluslararası ‘erasmus sistemi’ çerçevesinde bağıl değerlendirme sistemi ile öğrencilerimiz diğer üniversitelerde olduğu gibi sınıf geçme esasına dayalı dönemlik dersler almaya başlamışlardır.
            
İlimizin kamu kurum ve kuruluşları ve değerli yöneticileri eğitimimize katkı sağlayacak yardımlarda bulunmuşlardır. Polisimizin eğitimine katkı sağlayan, bizi devamlı destekleyen ve yönlendiren başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün kurum, kuruluş ve kişilere teşkilatım, okulum ve öğrencilerim adına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”

Ekici’nin ardından kürsüye gelen Bayburt Valisi Kerem Al ise şunları söyledi:

“2008-2009 yemin ve diploma töreninde bir aradayız. Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu 10 yılı aşkın bir süredir Emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin, can ve mal güvenliğinin sağlanmasında Emniyet Teşkilatımıza önemli elemanlar yetiştirmektedir. Bu süre zarfında 1000’e yakın öğrenci mezun etmiştir. Bu günde 104 yeni polis adayımızı mezun etmiş olacağız.

Bu okul İlimiz ve Ülkemiz için önemli bir okuldur. Ülkemizin menfaatleri, düzeni ve asayişi için bu okuldan çıkan her bir öğrenci görev bilinciyle Vatanına hizmet etmektedir.

 Tören; yaş kütüğe plaket çakılması ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.Sevgili gençler zor ve meşakkatli bir görevi seçmiş bulunuyorsunuz. 2 yıllık eğitimin sonunda Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, insan hakları, hukukun üstünlüğü konusunda iyi bir eğitim aldığınıza, bunu özümsediğinize inancım tamdır. Ülkemizin çeşitli bölgelerine görev yapmak için gideceksiniz. Eğitim burada bitmeyecek, ömrünüz boyunca devam edecektir. Gücünüzü haktan, hukuktan alacaksınız, kanunlardan alacaksınız. Bunun içinde eğitiminizi sürekli kılacaksınız.

Bir hususa daha dikkatinizi çekmek istiyorum! Polis, jandarma ve silahlı kuvvetlerimiz devletin üniformasıyla ilk basamaktır. Bu şerefli üniformaya layık bir şekilde davranacaksınız. Çağın eksiği olan ‘sevgi ve şefkatle’ dolu olmak zorundasınız. Devletin gücünü kullanacaksınız, bu gücü orantılı kullanınız. İnsan hakları çağını yaşıyoruz, bu değeri unutmadan yeni görevlerinizde başarılar diliyor, bahtınız açık olsun diyorum.”

Yemin eden polis adaylarının keplerini havaya fırlatması, tören alanında renkli görüntülerin oluşmasını sağladı. Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen tören, 5. Dönem mezunları birincisi Ferdi Yaşarın’ın öğrenciler adına yaptığı konuşma ile devam etti. Yemin eden polis adaylarının keplerini havaya fırlatması, tören alanında renkli görüntülerin oluşmasını sağladı.

Tören; yaş kütüğe plaket çakılması ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.