Temiz Mutlu için, minik eller devrede

Mutlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, minik elleriyle örnek bir işe imza attı. Yıl boyunca eğitim gördükleri okulun çevresini ve yaşadıkları köyün sokaklarını temizleyen minikler, büyüklere örnek oldu. Büyüklere örnek oldukları gibi takdirde toplayan öğrencilerin bu azmi, köy imamı Hamdullah Yazıcı’yı da harekete geçirdi. İlköğretim öğrencilerinin gösterdiği çevre duyarlılığına kayıtsız kalamayan imam ve cami cemaati benzer bir çevre temizliğini aynı saatlerde cami çevresinde gerçekleştirdi. Okul Müdürü Esranur Bayram, aralıklarla tekrarladıkları çevre temizliğini, daha temiz bir Mutlu için yapmak zorunda olduklarını ve böylelikle Mutlu da çevre bilincinin geliştiğini söyledi.  

Temiz Mutlu için, minik eller devrede

Mutlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, minik elleriyle örnek bir işe imza attıMutlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, minik elleriyle örnek bir işe imza attı. Yıl boyunca eğitim gördükleri okulun çevresini ve yaşadıkları köyün sokaklarını temizleyen minikler, büyüklere örnek oldu. Büyüklere örnek oldukları gibi takdirde toplayan öğrencilerin bu azmi, köy imamı Hamdullah Yazıcı’yı da harekete geçirdi. İlköğretim öğrencilerinin gösterdiği çevre duyarlılığına kayıtsız kalamayan imam ve cami cemaati benzer bir çevre temizliğini aynı saatlerde cami çevresinde gerçekleştirdi. Okul Müdürü Esranur Bayram, aralıklarla tekrarladıkları çevre temizliğini, daha temiz bir Mutlu için yapmak zorunda olduklarını ve böylelikle Mutlu da çevre bilincinin geliştiğini söyledi.

 

 

 

Eğitim gördükleri okulun çevresini ve yaşadıkları köyün sokaklarını temizleyen minikler, büyüklere örnek oldu Okul Müdürü Esranur Bayram, aralıklarla tekrarladıkları çevre temizliğini, daha temiz bir Mutlu için yapmak zorunda olduklarını ve böylelikle Mutlu da çevre bilincinin geliştiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mutlu Köyü İmamı Hamdullah Yazıcı ise “İslâm dini temizlik üzerine kurulmuştur. Müslüman demek temiz insan demektir. Temiz olanları hem Allah, hem de insanlar sever. Temizlik sadece vücut, elbise ve evlerin iç temizliğinden ibaret değildir. Dinimizde temizliğin alanı çok daha geniştir. Bu sebeple çevre temizliği üzerinde ayrıca durmamız gerekir. Çünkü çevre temizliği yalnız kendimizi değil, başkalarını da ilgilendiren bir konudur. Çevreyi kirletmek başkalarını rahatsız etmek, diğer insanlara zarar vermek demektir. Halbuki müslüman başkalarına zarar vermeyen, hiç bir canlıyı incitmeyen insandır.” Dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.