'Siyer-i Nebi' yarışması sonuçlandı

Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğumunun 1444. Yılı münasebetiyle bir program düzenledi.

'Siyer-i Nebi' yarışması sonuçlandı
Bayburt Postası - Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğumunun 1444. Yılı münasebetiyle bir program düzenledi. Programda 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 'Siyer-i Nebi' yarışmasında ilk 12'ye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, müdür yardımcısı Kemalettin Karabulut, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yusuf Şen, Din Öğretimi Şube Müdürü Bülent Koçyiğit, öğretmenler öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleşti. 

Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Bayburt il birincisi Serkan Çavlan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okul müdürü Ali Aktaş da bir konuşma yaptı.

Resulullah sevgisinin sadece sözde kalmaması, özde de yaşanması gerektiğini ifade eden Aktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sevgili Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir. Sevgili Peygamberimizin, söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir. İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Medine’ye hicret ettiğinde orada yaşayan Yahudi kabileleri ile vatandaşlık anlaşması yapmış ve farklı inançlara sahip insanların bir arada yaşayabileceğinin en güzel örneklerini bizlere sunmuştur. O, her zaman affedici olmuş, Mekke’nin fethinde, daha önce kendisine her türlü eziyeti yapan müşriklere ceza vermek yerine hepsini affetmiştir."

Davetlilere çeşitli hediyelerin de verildiği programda okul öğrencilerinin seslendirdiği Türkçe ve Arapça oratoryo, şiir ve ilahiler seslendirildi. Program 800 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. İlk 6'ya giren öğrencilere tablet bilgisayar, diğerlerine ise MP3 Müzik Çalar ve 8 GB USB hediye edilen yarışmada sıralama şöyle oluştu: Aslıhan Çakır, Kurtuluş Akyüz, Enes Kılçaslan, Nursima Bayhan, Edanur Erkovan, Mustafa Sürmeli, Sena Kara, Beyza Temur, Zehra Doğan, Aleyna Yıldızhan, Neslihan Birinci, Sedanur Demirtaş.      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayram 7 yıl önce

Kaçıncı oldum