“Öğretmenlik yüreğini ortaya koyanların mesleğidir”

"24 Kasım Öğretmenler Günü" Bayburt’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

“Öğretmenlik yüreğini ortaya koyanların mesleğidir”
Bayburt Postası - "24 Kasım Öğretmenler Günü" Bayburt’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler, Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki "24 Kasım Öğretmenler Günü" programıyla devam etti.

Programa, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Jandarma Komutanı İsmail Ferhat Özbaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğretmenlik mesleğine bu yıl başlayan Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih öğretmeni Özgül Erkmen ve yıl içerisinde emekli olan öğretmen Halim Durgut’un birer konuşma yaptığı törende konuşan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, “Öğretmenlik yüreğini ortaya koyanların mesleğidir. Sevgi duymadan, yüreğinin, sevgisini ve bilgisini aşkla ortaya koymadan öğretmenlik mesleğinin yapılması mümkün değildir” dedi.
Odabaş, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bu görev en kutsal ve şerefli olanıdır”

“Öğretmenlerimizin engin bir Türk kültürü, milli şuur ve milli ruh ile yetiştirilip yetiştirme tarzlarına uygun olarak sevgi ve saygıya dayalı bir eğitim anlayışı ile çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmeleri, milli ve manevi değerleri güçlendirerek, çağdaş düşünceyi, uygar anlayışı, birlik ve bütünlüğü, sevgi ve saygıyı, çalışkanlığı, vatan ve millet sevgisini vererek yetiştirmeleri Türk Milli Eğitimimizin ve yüce milletimizin temel arzusudur. Hiç şüphesiz ki; bu temel arzunun yerine getirebilmek oldukça zor ve feragat ister, çok çalışmayı, vicdanı sorumluluğu gerektirir. Aynı zamanda bu görev, görevlerin en kutsal ve şerefli olanıdır da.”

“Vatan, millet, bayrak sevgisi”


“Öğretmenlik bir sanattır. İyi, faydalı ve ahlaklı insan yetiştirme sanatıdır. Bu nedenle öğretmen her şeyden önce bilgili, kendisini yenileyen, ahlaklı ve iyi insan olma şartı vardır. Öğrencisine her yönüyle örnek olmak zorundadır.  Mutlaka öğretmen öğrencisine ilim öğretecektir, gelişen teknolojiyi takip edecek, kendisini yenileyecek ve bu bilgileri öğrencilerine aktaracaktır. Onları bilgili ve ahlaklı yetiştirecektir. Fakat bundan da önemlisi, öğrencilerini milli duygu ve düşüncelerle yetiştirilmesidir. Onlara vatan, millet, bayrak ve birbirini sevmesini öğretecektir.”

“Yüksek ahlak ve Allah korkusu”

“Bütün sevgilerin kaynağı Allah sevgisidir. Sevgiden yoksun olarak yetiştirilmiş olan  gençlerimizin, ülkemize vermiş olduğu zararları  burada düşünmek bile istemiyorum. Tabi ki yüksek ahlaki ve Allah korkusunu vermek zorundayız. Ben bu mutlu gününüzde bu şerefli görevi üstlenen yaşı, mesleği ve makamı ne olursa olsun her insanın hürmetle önünde eğildiği saygı ile elini öptüğü öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, ömrünün en güzel yıllarını bu mesleğe vermiş olan ve emekli öğretmenlerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum, ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin öğretmenler gününü kutluyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Memiş, Yusuf Akyüz’ü andı

Belediye Başkanı Mete Memiş’in, 2 gün önce vefat eden 21 Şubat Ortaokulu Müdürü Yusuf Akyüz’ü anarak, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilediği törende bir konuşmada İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan yaptı.

Öğretmenlerin toplumu hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge ve önder kişiler olduğunu söyleyen Doğan, “Sizler sadece bilginin yayıcısı değil aynı zamanda ruhların, kalplerin karakterlerin yapıcısı ve işleyicisisiniz. Öğrencilerin sadece dersleriyle değil dertleriyle ilgilenen, onlara iyiyi doğruyu ve güzeli öğreterek İyi bir insan, iyi bir vatandaş olmasını sağlayanlarda sizlersiniz. Sizler, bu misyonla nesillerin hayatı boyunca en önemli rehberisiniz” dedi. 

Mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreniyle devam eden törende yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi. Öğrencilerin şiirler seslendirdiği tören günün anlamına dair düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle son buldu.


        


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.