Liseyi okumak hayaldi, şimdi Bayburt Üniversitesi’nde

Erzurum'da Aydın Doğan Vakfı'nın yaptırdığı yurtta kalan 34 kızın 34'ü ÖSS barajını geçti. Üniversiteli olmak için gün sayıyorlar. İçlerinden Edanur Önder ve Esra Şimşek, köylerinde üniversiteye giden ilk kızlar olacaklar. Milliyet Gazetesi’nin ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası sırasında 2006 yılında Aydın Doğan Vakfı tarafından Erzurum Nene Hatun Kız Lisesi bahçesine yaptırılan Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 34 kızın hepsi ÖSS’de barajı aştı. Öğrencilerden 10’u üniversitelere yerleşti, 24’ü ek yerleştirmeyi bekliyor. Erzurum’un en eski eğitim kurumlarından biri olan Nene Hatun Kız Lisesi’nin sınıftan bozma yatakhanelerinde kalan öğrencilere, 2006’da Aydın Doğan Vakfı’nca Avrupa standartlarında yurt yaptırıldı.

Liseyi okumak hayaldi, şimdi Bayburt Üniversitesi’nde

Liseyi okumak hayaldi, şimdi Bayburt Üniversitesi’nde okuyacak...Erzurum'da Aydın Doğan Vakfı'nın yaptırdığı yurtta kalan 34 kızın 34'ü ÖSS barajını geçti. Üniversiteli olmak için gün sayıyorlar. İçlerinden Edanur Önder ve Esra Şimşek, köylerinde üniversiteye giden ilk kızlar olacaklar. Milliyet Gazetesi’nin ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası sırasında 2006 yılında Aydın Doğan Vakfı tarafından Erzurum Nene Hatun Kız Lisesi bahçesine yaptırılan Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 34 kızın hepsi ÖSS’de barajı aştı. Öğrencilerden 10’u üniversitelere yerleşti, 24’ü ek yerleştirmeyi bekliyor. Erzurum’un en eski eğitim kurumlarından biri olan Nene Hatun Kız Lisesi’nin sınıftan bozma yatakhanelerinde kalan öğrencilere, 2006’da Aydın Doğan Vakfı’nca Avrupa standartlarında yurt yaptırıldı.

Önemli bir değişim yaşayan 210 öğrenci, 2006’dan itibaren hem lise hayatlarında hem de ÖSS’de başarılara imza attı.

Hepsi umutlu, hepsi mutlu...Pansiyondan sorumlu okul müdür yardımcısı Mukaddes Köyceğiz, “Çevre il, ilçe, köy ve mezralarda kızlarını okutmakta tereddütü olanlar yurdu görünce hemen kayıt yaptırıyor. Çağdaş bir yurda kavuşan öğrencilerin karnesinde zayıf not olanlar, takdir ve teşekkür almaya başladı. Bu yıl ÖSS’ye giren 34 öğrencinin tamamı barajı aştı. Öğrencilerden 10’u çeşitli üniversitelere yerleşti. Diğerlerinin de ek yerleştirme sırasında üniversitelere gireceğine inanıyorum” dedi.

Mezun olduktan sonra girdikleri ilk ÖSS’de başarılı olarak 18 yaşındaki Esra Şişmek ile 17 yaşındaki Edanur Önder, köylerinden üniversitede okuyan ilk kız öğrenciler olacaklar.

Tek dertleri, aile özlemi...Edanur Önder heyecanlı: “Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Kırkgözeler köyünde oturuyorum. Babam çiftçi. Yedi kardeşin en küçüğüyüm. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandım. Köyümde üniversiteye giden birkaç erkek var. İlk kız ben oldum. Gurur duyuyorum. Umarım köyde üniversiteye giden tek kız öğrenci olarak kalmam.”

Esra Şimşek de Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Hacı Mehmet köyünde oturan sekiz kardeşin altıncısı. Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İşletme Yönetimi Bölümü’nü kazandı. Onun da geleceğe ilişkin büyük umutları var: “Liseyi okumak bile benim için hayaldi. Babam ve ağabeylerim Aydın Doğan’ın yaptırdığı kız yurdunu görünce izin verdi. Ben de gece-gündüz çalıştım. Şimdi üniversiteye gideceğim. Köyümüzdeki tabuyu yıktım. Peşimden birçok kızın üniversiteye gönderileceğine inanıyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.