Eski sıra ve masalar zeka oyun setlerine dönüşüyor

Bayburt'ta atıl durumdaki okul masa ve sıraları, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde okullara dağıtılmak üzere işlenerek zeka oyun setlerine dönüştürülüyor.

Eski sıra ve masalar zeka oyun setlerine dönüşüyor
Bayburt Postası - Bayburt'ta okullarda yenilenen masa ve sıralar nedeniyle atıl duruma gelen eski ahşap malzemelerden zeka oyun setleri imal ediliyor.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recep Bayhantopçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda oluşturulacak zeka oyunları sınıfı için farklı oyun takımları alınmasının gündeme geldiğini söyledi.

Bunun üzerine çalışma başlatıldığını belirten Bayhantopçu, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda onlara ne tür destek verebileceğimizi sordu. Biz de malzeme sağlanırsa her türlü teknik desteği sağlayacağımızı ilettik." dedi.

Bayhantopçu, bunun üzerine malzeme arayışının başladığını ifade ederek "Öncelikli olarak okullarda atıl vaziyette bulunan okul sıraları ve masalarının kullanımı gündeme geldi. Böylece hem geri dönüşüm sağlanmış hem de atıl malzemeler öğrenciler için faydalı bir amaca da hizmet etmiş oldu." diye konuştu.

İl genelindeki okullardan toplanan masa ve sıraların kendilerine getirildiğini anlatan Bayhantopçu, öğrencilerinin bu malzemeleri okul atölyelerinde sökerek ahşap ve metal kısımlarını ayırdıklarını aktardı.

Bayhantopçu, demir aksamların okulun metal bölümünde temrinlik malzeme olarak kullanıldığını, ahşap kısımların ise temizlik aşamasından geçtikten sonra uygun ölçülerde kesilerek oyun setlerine dönüştürüldüğünü dile getirerek 8 bin lira değerinde, yaklaşık 9 metreküp ahşap malzemenin geri dönüşümünü sağladıklarını söyledi.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin döner sermaye işletmesi olarak çalıştığına işaret eden Bayhantopçu, "Döner sermaye çalışmalarında öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz birlikte faaliyet gösteriyor. Çalışmalara katkıda bulunan hem öğretmen hem de öğrencilerimiz belli miktarlarda ücret alıyor." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Recep Bayhantopçu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim 6 yıl önce

Harika