“Bayburt’un Kabuğunu Kıran İncileri”

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) il genelindeki kız çocuklarının eğitimlerine önemli katkı sunacak bir projeye imza attı.

“Bayburt’un Kabuğunu Kıran İncileri”
Bayburt Postası - Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) il genelindeki kız çocuklarının eğitimlerine önemli katkı sunacak bir projeye imza attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen BAYDER tarafından yütütülen “Bayburt’un Kabuğunu Kıran İncileri” isimli projenin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Ahmet Ergüden, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumuttin Selçuk ve projede görev alacak eğitimenlerin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan BAYDER Başkanı Fatih Dündar, derneğin Avrupa Birliği fonlarından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında yürütmeye başladıkları projenin ildeki kız çocuklarının eğitimine önemli katkılar sunacağını belirtti.

BAYDER'in, kurulduğu 2010 yılından itibaren ilde kültür, edebiyat, tarih, eğitim alanlarında önemli çalışmalara imza atan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Dündar, "Projemiz, ilimizde okuyan kız çocuklarının eğitimine destek vererek; okulu terk etme, bırakma risklerini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Proje, 100 bin avroyu aşan bütçesiyle ve gerçekleştireceği faaliyetlerle ilimizde okuyan kız çocuklarının okullarını sevmesini, okumanın önemini kavramalarını ve okullarına olan sevgilerini ve eğitim başarılarını arttırmayı; velilerininse çocuklarının geleceği için onları okumaya teşvik etmelerini destekleyecektir” dedi. 

Dündar, proje ortakları Bayburt Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kız Meslek Lisesi ve Yatılı Bölge İlk Okulu ile BAYDER'e destek sunan Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür etti.
Dernek Başkan Yardımcısı Mutlu Adak ise projenin faaliyetlerinden bahsederek, Bayburt’ta okuyan kız çocuklarına ve eğitimlerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.