Bayburt Valiliği: "Denetim, 'baskın' gibi yansıtılıyor"

Bayburt Valiliği, kente faaliyet gösteren özel bir eğitim kurumu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Bayburt Valiliği: "Denetim, 'baskın' gibi yansıtılıyor"
Bayburt Postası - Bayburt Valiliği, kente faaliyet gösteren özel bir eğitim kurumu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde faaliyet gösteren özel eğitim kurumları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yetkili makamlardan kurum açma izni almadan eğitim-öğretim faaliyeti yapan yerlerin tespiti için teftiş, koordinasyon ve denetim gurubu oluşturulduğu belirtildi.

Farklı kurum temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan gurubun amacının, kurum sahiplerini mevzuat açısından bilgilendirmek, iş ve işlemlerde rehberlik etmek, öğrencilerin kaliteli ve güvenli hizmet almasını sağlamak olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valiliğimiz tarafından kurum temsilcilerinin katılımıyla teftiş, koordinasyon ve denetim grubu 13 Ağustos 2015 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılının başarılı ve sorunsuz olarak yürütülmesi için oluşturulan komisyon grubunun yaptığı çalışmaların bazı basın yayın organlarınca yalan ve yanlış haberlerle 'baskın' gibi yansıtılarak kamuoyu nezdinde olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılması, esasen yıllardır kendilerine ayrıcalıklı davranılmasına alışmış, hazine, orman ve devlete ait arazileri hukuk tanımaz bir şekilde işgal eden, ilimizde de Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Sosyal Destek Programı (SODES) gibi ajansların proje desteklerini usulsüz kullanan, bu konuda adli takibi devam eden çevrelerin, tamamen iyi niyetten uzak ve tarafsız habercilik ilkesiyle kesinlikle bağdaşmayan hezeyanı olarak değerlendirilmektedir."

Açıklamada, teftiş, koordinasyon ve denetim grubunun il genelinde bulunan özel öğretim kurumları ile öğrenci barınma yerlerinin sağlıklı ve verimli bir eğitim öğretim ortamında faaliyetlerini yürütebilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ettiği, hukuk çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren kurumlar açısından endişe edilecek bir husus bulunmadığı kaydedildi.Öte yandan söz konusu eğitim kurumunun KUDAKA'dan bir projeyle destek aldığı ancak bu paranın amacı dışında kullanıldığı tespit edilerek ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığı ve yargılamanın ''kamu kurumunu nitelikli dolandırmak' suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği öğrenildi.

Yine aynı eğitim kurumuyla bağlantılı olarak faaliyetlerini yürüten bir derneğin de SODES kapsamında Demirözü ilçesinde 2 proje ile destek aldığı, bunlarla ilgili ise idari ve adli yargı sürecinin devam ettiği kaydedildi.

Kurum bünyesinde faaliyet gösteren dershanenin ise SODES kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan bir projeyle ilgili de idari ve adli sürecinin sürdüğü ifade edildi.

Bayburt Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu ekiplerinden oluşan komisyon, bir süre önce söz konusu eğitim kurumunda denetim gerçekleştirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HALİL BEKMEZCİ 9 yıl önce

EĞİTİM KALİTESİYLE KENDİNİ KISA BİR SÜRE İÇİNDE İSPATLAMIŞ, İLİMİZE EĞİTİM ADINA YENİ DEĞERLER KATMIŞ BİR KURUMA BU DENLİ ETİK DEĞERLERİ AŞARAK YAPILAN BU BASKIN VİCDANLARI YARALAMIŞTIR. TABİ VİCDANINI KAYBETMİŞ İNSANIN GERİYE BİR DEĞERİ KALMIŞSA...

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

bu idari amir kisvesinde kin ve nefret kusmaktan başka meziyeti olmayan, hastane odasında yatarken bile nasıl darbe vururuz diye inim inim inleyen zihniyetin, polis nezaretinde yaptığı sözde denetimi masum göstermesi doğaldır.Ayrıca okul denetimi yaparken bile kudaka yalanına sarılması suçun ispatıdır.Tedavisi mümkün olan bie durum varken vakanın ilerlemesi tıbben mümkün iken kronik hale getirilmesi ayrı bir acziyet örneğidir.Sorun değil istedeiğiniz denetimi yapabilir hatta size yakışanı yapıp okul da kapatabilirsiniz.Siz size yakışanı yapmakta son derece özgürsünüz

Avatar
ceyda 9 yıl önce

tabularınızı yıkın geri zihniyetinizden kurtulun! hastalıklı düşünceleriniz ne vakit son bulacak merak ediyorum. her işinizi işledinizde bi denetiminiz kaldı!

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

bu kurum 2015 senesinde 20 den fazla denetleme geçirdi. ilk yılında TEOG sınavında Yüzde yüz başarı sağladı, Bayburt'ta Hizmet veren bu kurumu vali yardımcısı başkanlığında polis destekli 8 kurumla incelemeye adı altında baskın yapılıyor ve sizde bunun denetim denilmesine inandınız yansız haber anlayışınıza zarar veren bu haberi kaldırırsanız vicdanları yaralamamış olursunuz.

Avatar
Asım KOCA 9 yıl önce

Nasıl bir denetim. ? Polisle denetimi bu ülke ilk kez gördü.
Denetim yaparsın bir suç unsuru bulursanız o zaman kolluk kuvvetleri devreye girer.
Ülkenin hemen her yerinde bu denetimler var(!) . Neyi denetlediklerini bile bilmiyorlar. Ne arıyorsunuz sorusuna belki bir suç unsuru buluruz diye cevap veriliyor. Allah aşkına bunun neresi hukuk bunun neresi adalet ?
Ülke ateş yerine dönmüş . ekonomi almış başını gidiyor. Hergün şehit haberi var. PKK şehirde yapılanmış ama bizimkiler eğitim kurumlarına çelik yelekli polis ile denetime gidiyor. Bu nasıl bir kin ki nefretinden dolayı adaletini unutmuşlar.
Ancak bu hukuksuzluğu yapanlar yine aynı hukuksuzluklar ile veya gerçek hukuk ile adalet önünde elbet hesap verecekler.

Avatar
Mikser 9 yıl önce

Vah memleketim vah milletim , cennet emlakçılığını tekellerinde bulunduran din tüccarlarının merkezi pensilvanya da dalları ülkemizdekilerin menfaatlerine dokundunmu soluğu ne hikmetse hep faiz oranlarına göre kâr dağıtan bankaların önünde utanmadan cevşen , yasin okuyanlar , saman gazetesinin önünde avazları çıktığı kadar bağıranlar ingilizce pankartlarla ülkemizi Yabancı abilerine şikâyet edenler hatta abd senatörlere mektuplar yazdıranlar , Gencecik askerimiz polisimiz şehit düşerken , Arakanda Türkistan da filistinde mısırda suriye deki zulümlere karşı caddeyi sokağı geç evlerinin balkonuna bile çıkmayanlar , 28 şubatın mimarlarından çevik bire her santi metresi bolca yağlanmış mektupta okulları dershaneleri devretmeye hazır olduklarında galiba her taşın altına sinsice girilmemişti

Avatar
yolcu 9 yıl önce

Ne zamandan beri denetimlere polis vali yardimcisi geliyor.

Avatar
Asım koca 9 yıl önce

Hiç bir iddia ispatlanamadi bu topluma karşı. 17 25 aralık Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu idi. Bunu darbe diye bagirdilar. Meclise darbe arastirilsin diye komisyon teklifi geldi. Istemeyen akp idi. Filistin için one Munit dedi sonra ben israile demedim moderatöre dedim diye kazı çevirdi. 4 parmak göstererek güya mısıra yardım ettiler Mısır'ın durumu ortada neden suskunlar bu ara mısıra demokrasimi geldi. Filistinde suan tek yardım kuruluşu kimse yok mu. Diğer yardım kuruluşları nerde. Bunları geçtim ancak bitane akp li diyemiyorum hukusuzluk yok diye adaletsizlik yok diye. Hukusuzlug u adalwtsizligi savunmak için varsa yoksa iftira. Öğleki konu hukusuzluk olmasına rağmen konuşulan konular bambaşka. Nediyeyim uyu güzel ülkem uyu. Sizin yerinize düşünen bir lider var.