Bayburt Üniversitesi Organik Tarımdaki Ürün Çeşitliliğini Artırıyor

Bayburt Üniversitesi, tarımsal üretime bilimsel destek sağlayabilmek için organik koşullarda yetiştirdiği ürün çeşitliliğini artırıyor.

Bayburt Üniversitesi Organik Tarımdaki Ürün Çeşitliliğini Artırıyor
Bayburt Postası - Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan pandemi sürecinde, Türkiye’nin Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı her alanda gösterdiği mücadelesine Bayburt Üniversitesinden de destek gelmeye devam ediyor.

Türkiye’nin Koronavirüsle (Covid-19) mücadelesinde, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin, pandemi ile mücadelede tarımın, savunma sanayisi kadar önemli olduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için, kaliteli ve sağlıklı gıdaya her durumda ulaşılabiliyor olması gerekliliğini ifade etmesinin ardından ülke genelinde başlatılan tarım seferberliği kapsamında Bayburt Üniversitesi de çalışmalarına başladı. Bayburt Üniversitesi, tarımsal üretime bilimsel destek sağlayabilmek için araştırma ve uygulama alanlarında başlattığı çalışmalarla, organik koşullarda yetiştirdiği ürün çeşitliliğini artırarak ülke genelinde başlatılan bu seferberliğe destek oluyor.

Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan Gül ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Bülent Bayraktar tarafından, üniversitenin uygulama ve araştırma alanlarında ve organik koşullarda; Bayburt Tarhunu, ayçiçeği, aspir, yer fıstığı ve patates gibi bitkiler için çeşitli verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacı ile bilimsel çalışmalar başlatıldı. Ayrıca ‘Ata Tohumu’ adı da verilen geleneksel tohumların çoğaltılması ile ilgili çalışmalarında yapıldığı Bayburt Üniversitesinde, organik uygulama ve araştırma alanlarında gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerle; patates, yağ bitkileri ve tıbbi aromatik bitkiler gibi sağlık alanında ve gıda sektöründe kullanılan birçok bitki hakkında yapılan bilimsel çalışmalarla hem ulusal hem de yerel tarımsal üretime katkı sağlanması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt 4 yıl önce

Ata tohumlarına dönüşü başlattığınız için teşekkürler hocam.

Avatar
Kete yiyen adam 4 yıl önce

Bu soğuk iklimde organik tarım falan olmaz kandırmayın kendinizi

Misafir Avatar
Fihri 4 yıl önce @Kete yiyen adam

Sen ketgeni ye yaninda ektiklerimizden de veririz sana katik olarak...Biraz sabret!

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
misafir 4 yıl önce @Kete yiyen adam

hep bayburtan bir şey olmazlarla bu hale gelmedik mi?senin deden tohumları israilden mi alıp ekiyor du.adam ne güzel işte bu pandemi süreçinde bile bir şeyler yapmaya çalışıyor daha ne istiyorsun.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Kete yiyen adam 4 yıl önce

Cuma sen ziraatten anlamassın sen git kavede otlu çay iç

Avatar
Cumavankli 4 yıl önce

Kete yiyen ağabey , patates te Mersin de mi oluyor?