Bayburt'ta "Buzağı Ölümlerini Önleme" paneli

Bayburt Üniversitesince "Buzağı Ölümlerini Önleme" paneli düzenlendi.

Bayburt'ta "Buzağı Ölümlerini Önleme" paneli
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesince "Buzağı Ölümlerini Önleme" paneli düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak konferans salonunda gerçekleştirilen panele, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, öğrenciler ve bazı çiftçiler katıldı.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2018 yılını buzağı ölümleriyle mücadele yılı olarak ilan ettiğini belirterek, "Bakanlığımızın çağrı yapmasının arkasında biliyorsunuz çok önemli gerekçeler var. Biz ülke olarak bu kadar meralarımız, yem bitkisi ekilen alanlarımız var ama hala daha ülkemizde hem et fiyatlarının geldiği noktayı hem de ithal ettiğimiz ürün miktarını görüyorsunuz." dedi.

Buzağı Bakım ve Besleme Stratejileri başlığı altında sunum yapan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Yörük, bir işletmenin en büyük kazancının buzağılar olduğunu ifade etti.

Panelde, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sinan Aktaş, buzağı hastalıkları konusunda, İstanbul Pendik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsünden Ahmet Sait ise enfeksiyon hastalıklarda aşılama programı ve diğer uygulamalar başlığıyla birer sunum yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.