ABA Ortaokulu'nda mezuniyet sevinci

Bayburt'un tek özel okulu olan ABA Ortaokulu'nda mezuniyet sevinci yaşandı.

ABA Ortaokulu'nda mezuniyet sevinci
Bayburt Postası - Bayburt'un tek özel okulu olan ABA Ortaokulu'nda mezuniyet sevinci yaşandı. Sınıf birincisi Sevgi Nur Mertoğlu'nun mezuniyet kütüğüne dönem birincisi armasını çaktığı törende aileler ve mezun olan öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

Törende bir konuşma yapan ABA Ortaokulu Müdürü Bekir Saliç, "Sevgili öğrenciler, sizler yorucu bir maratonu koşarak bu günlere geldiniz. Maratonun bir ayağını tamamladınız ama bu maratonun diğer kısımları daha sizleri bekliyor. Şimdiye kadar sizler üzerinize  düşeni yaptınız ve mezun olmaya hak kazandınız. Peki bizler, bizler üzerimize düşeni yaptık mı? Sizleri iyi yetiştirebildik mi? Önümüzdeki yıllar boyunca sizler tarafından sınava tabi tutulacağız. Ve sizler bizlere not vereceksiniz. Umarım sizler tarafından iyi notlar alırız" dedi. 

Milli kültür ve milli terbiyeden mahrum milletlerin dostlukları ve düşmanlıklarında ciddiyet olamayacağını dile getiren Saliç, "Terbiye başlı başına bir güzelliktir ve kimde olursa olsun takdir edilir. Evet cahil dahi olsa, terbiyeli olduğu takdirde sevilir. Milli kültür ve milli terbiyeden mahrum milletler, kaba, cahil ve serseri fertlere benzerler ki, bunların ne dostluğunda vefa, ne de düşmanlıklarında ciddiyet olmaz. Bir büyük düşünürün dediği gibi; Bir milletin geleceği hakkında kehanette bulunmak isteyenler, o milletin gençlerine verilen terbiyeye baksalar, hükümlerinde yüzde yüz isabet ederler. Okullarda en az diğer dersler kadar terbiye ve milli kültür üzerinde de durulmalıdır ki, vatanı cennetlere çevirecek sağlam ruh ve sağlam karakterli nesiller yetişebilsin. Öğretim başka, eğitim başkadır. İnsanların çoğu iyi bir öğreticidir ama iyi bir eğitici değildir.En lüzumlu olduğu halde en az üzerinde durulan dersler, milli kültür ve milli terbiye dersleridir. Muallimin, fert üzerinde tesiri, anne, baba ve cemiyetin tesirinden  kat kat üstündür. Aslında, anneyi de, babayı da hatta cemiyeti de yoğuran odur. Onun elinin içine girmediği her hamur tatsız ve tuzsuz sayılır" diye konuştu. 

Veliler adına bir konuşma yapan Münire Bakırcı ise, okul yöneticiler ve öğrencilere teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi:   

"Bir milletin geleceği hakkında kehanette bulunmak isteyenler o milletin gençlerine baksınlar.Bizler anne-baba olarak milletimize olan sorumluluğumuzun sizi emin ellere teslim etmek olduğunu biliyorduk.Ve yine biliyorduk ki iyi bir okul  fertte fazilet duygularını inkişaf ettiren öğrencilerine ruh yüceliği kazandıran melekler otağıdır. Yaklaşık dokuz aylık zorlu bir süreçte sizin başarıya ulaşabilmeniz için gayret gösteren her biriniz için elindeki cevheri bir kuyumcu hassasiyetinde işleyen öğretmenlerinize çok teşekkür ederiz.Mecaz olarak  değil gerçek manada gecelerini gündüze kattılar .Küçücük bebekleriyle saat 9 lara kadar biraz daha fazla birşeyler öğrenmeniz için didindiler.Bir taraftan da küçücük omuzlarınıza binen bu ağır sınav yükünü hafifletmek için sizinle oyunlar oynadılar .Sizlere arkadaş abi abla oldular.Okulla yetinmeyip evlerimize kadar gelip sizin için en iyiyi arzu ettiler. Allah hepsinden razı olsun.Şuan burda olmayıp farklı okullarda da sizlere emeği geçen tüm öğretmenlerinizi de minnetle anıyoruz. Değerli veli arkadaşlarım sizler de bu süreçte bütün çocukları kendi çocuğunuz gibi kabul edip hepsi için fedakarlık ettiniz.Allah razı olsun. Allah yolunuzu açık etsin.Allah her birinizin anne-babasına hem bu dünyada hem öbür dünyada ‘’Hamd olsun ki böyle bir evladım var’’demeyi nasib etsin. Allah’a emanet olun."

Sınıf birincisi Sevgi Nur Mertoğlu’nun mezuniyet kütüğüne dönem birincisi armasını çaktığı törende, 8. sınıf öğrencisi Gülşahnur Ağdemir Türk Bayrağı'nı öperek 7. sınıf öğrencisi Feyzanur Mertoğlu'na teslim etti. 

Tören mezuniyet pastasının kesilmesi ve 8. sınıf öğrencilerinin kep atmasıyla sona erdi. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.