Bir kültür mirası ilgi bekliyor…

Yazarımız Süleyman Atmaca, Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni öncesinde kaleme aldığı yeni yazısında Bayburt kültür mirasının önemli kilometre taşlarından biri olan Seyyid Yakup’a dikkat çekiyor. Bu önemli kültür mirasının korunması ve yaşatılması konusunda öneriler sunan Atmaca, gösteriş ve ihtişamdan uzak olmakla beraber, bu önemli kültür mirasına sahip çıkılmasının önemine değiniyor. Ziyaretgahın Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni’ne entegre edilmesinin gerekliliğinin altını çizen Atmaca, restorasyondan geçirilmiş ve ulaşımı kolaylaştırılmış bir Seyyid Yakup Ziyaretgahının Bayburt turizmine getireceği artı değerleri anlatıyor.

Bir kültür mirası ilgi bekliyor…

Bir kültür mirası ilgi bekliyor…Yazarımız Süleyman Atmaca, Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni öncesinde kaleme aldığı yeni yazısında Bayburt kültür mirasının önemli kilometre taşlarından biri olan Seyyid Yakup’a dikkat çekiyor. Bu önemli kültür mirasının korunması ve yaşatılması konusunda öneriler sunan Atmaca, gösteriş ve ihtişamdan uzak olmakla beraber, bu önemli kültür mirasına sahip çıkılmasının önemine değiniyor. Ziyaretgahın Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni’ne entegre edilmesinin gerekliliğinin altını çizen Atmaca, restorasyondan geçirilmiş ve ulaşımı kolaylaştırılmış bir Seyyid Yakup Ziyaretgahının Bayburt turizmine getireceği artı değerleri anlatıyor.

 

İŞTE O YAZI: 

BAYBURT’TA BİR PEYGAMBER TORUNU SEYYİD YAKUP
ve KADERİNE TERK EDİLMİŞ ZİYARETGÂHI

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.