Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi

Vali İsmail Ustaoğlu ve Hanımefendi Şenay Ustaoğlu, şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.

Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Vali Ustaoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği’nin şehit ve gazi aileleri onuruna Öğretmen Evi’nde verdiği yemeğe katıldı.

Yemek sonrasında şehit aileleri adına konuşan Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği (ŞADDER) Başkanı Haluk Akkoyunlu davetlilere katılımları dolayısıyla teşekkür etti. Akkoyunlu, konuşmasının ardından Vali İsmail Ustaoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu’ya şehit ve gazi ailelerine verdikleri destekler dolayısıyla plaket takdim etti.

Burada şehit ve gazi ailelerine seslenen Vali İsmail Ustaoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleriyle bir arada olmayı arzuladığını ifade etti. Şehitleri, Mehmet Akif Ersoy’un mısralarıyla anan Vali İsmail Ustaoğlu, “Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor tevhidi. Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi.’ diyen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bedir Kahramanları’na benzettiği Çanakkale Şehitlerimizi bugün anıyoruz. Allah hepsinin mekanını cennet etsin.” diye konuştu.

“Milletin birlik ve beraberliğine halel gelmemesi için tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan şiarıyla bu memleketi bölmek isteyenlere karşı mücadele ederken can verip şehit düşenler bizler için çok azizler.” sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali İsmail Ustaoğlu, “Şehitlerimizin emanetleri olarak gördüğümüz başta eşleri, anneleri, babaları yavruları bizim için çok önemli. Devletimiz her zaman onların yanında olmaya çalışıyor. Bizlerde bu ilde göreve başladığımız günden beri kendilerini ziyaret etmeye çalışıyoruz. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki, bugün bu coğrafyada huzurlu bir şekilde yaşıyorsak, bu bayrağımız dimdik dalgalanıyor, bu ezanlar susmuyorsa bunu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize borçluyuz.” dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla şehitleri bir kez daha yâd ettiğini ifade ederek, gazilere de hayırlı uzun ömür temennisinde bulunarak sözlerini noktaladı.

Vali İsmail Ustaoğlu, konuşmasının ardından eşi Şenay Ustaoğlu ile birlikte şehit ve gazi ailelerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen yemeğe Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkn, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Kenan Eroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve şehit ve gazi yakınları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.