Köy yollarına otokorkuluk yapılıyor

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdare aracılığıyla gerçekleştirilen çalışmalarla il genelindeki köy yollarında standartların her geçen gün yükseldiğini söyledi.

Köy yollarına otokorkuluk yapılıyor
Bayburt Postası - Pehlivan, köy yollarında trafik güvenliği açısından tehlike arz eden bölgelerde İl Özel İdare aracılığıyla otokorkuluk uygulamasının başladığı Taht grup yolundaki çalışma alanında incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgi aldı. 

Çalışmaların yapıldığı alandaki incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pehlivan, "Şu anda İl Özel İdaresi sorumluluk sahasında olan ve grup yol olarak tabir edilen yolların yüzde 95'i artık asfalt yapıldı. Bundan sonra özellikle bu yollarda vatandaşların araçla seyrederken kışın kar ve buzda, bahar aylarında da yağmurlu havalarda uçurumlu bölgelerde can ve mal tehlikesi riski bulunan noktalarda otokorkuluk çalışması başlattık." dedi.

Vali Pehlivan, çalışma kapsamında ilk olarak 13 köy yolunun bulunduğu ve Taht grup yolu olarak adlandırılan bölgedeki Yolaşık mevkisinde otokorkuluk yapım işinin başlatıldığını belirterek, şunları ifade etti:

"Bu örnek teşkil edecek bir çalışma. Aynen kara yollarında olduğu gibi Bayburt'taki köy yollarımızda grup yollarından başlamak üzere önümüzdeki yıllarda da bu çalışmaları inşallah devam ettireceğiz. Bu çalışmadaki temel amacımız vatandaşlarımızın bu yollardan gidip gelmesini sağlamak. Bu yolları öğrencilerimizi taşıyan servis araçlarımız da var. Yine öğrencilerimizde bu yollardan servis araçlarıyla daha güvenli bir şekilde okullarına gidip gelecek."

Pehlivan'a, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi ile İl Özel İdaresi'nin bazı çalışanları eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman ata 5 yıl önce

Sayın vali seydiyakup köyünün yaklaşık yarısının kanalizasyonu yok sen neden bahs ediyorsun Allah aşkına ....

Avatar
MEHMET GÜÇLÜ 5 yıl önce

SN VALİMİZE,SAYGI İLE,DUDUZAR-ERENLİ YOLUDA YAPILIRSA"HARİKA OLUR
TEŞKLER,SN VALMİZE.

Avatar
mehmet 5 yıl önce

Yapılan bu çalışmalar için teşekkürler sayın valim.

Avatar
yolcu 5 yıl önce

Sayın Valimize teşekkür ederiz...Çok güzel ve mühim bir uygulama...Birde Sayın Valimizden bir talebimiz var.
Kar yağdığı zaman Bayburt-Gümüşhane yolunun tam temizlenmediğini çift şeritli yol da bir arabanın gidebileceği kadar temizlik yapıldığını fark ettim. Öndeki arabayı geçmek istediğin de kar nedeni ile geçmenin riskli ve tehlikeli arz ettiği malumdur...ğ

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Sayın valim su çıkan tepesindeki ve diğer yıllardaki kavşakların trafik lambalarını az daha geriye alıp önlerine yaya geçidi yapılsa çok güzel olacak, zira böyle çok kaza oluyor. Bir de şu memlekete bir tane fabrika yapılamıyor mu insanlar işkur için neler yapıyor ...