Bayburt’tan darbe girişimine tepkiler

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan bir grup FETÖ terör örgütü üyesi tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine Bayburt’ta tepki yağdı.

Bayburt’tan darbe girişimine tepkiler
Bayburt Postası - Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan bir grup FETÖ terör örgütü üyesi tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine Bayburt’ta tepki yağdı. Bayburt Üniversitesi, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve Türkiye Kamu-Sen Bayburt İl Temsilcisi Volkan Güneş birer mesaj yayınladı.

İşte o mesajlar:

“Milletimizin daima yanındayız”

“Milli iradenin ve demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitemiz, Yüce milletimizin iradesine karşı şer odakları tarafından düzenlenen ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek olan bu kalkışmayı şiddetle ve nefretle kınıyor. Devletimizin, hükümetimizin, istiklal ve istikbalden ödün vermeyen milletimizin daima yanındayız ve milletimizin iradesine her ne koşulda olursa olsun sahip çıkacağız. Bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bayburt Üniversitesi Senatosu

***

“Milletimiz milli iradeye sahip çıkmıştır”

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan bu talihsiz geceyi millet olarak hep birlikte yaşadık. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir-komuta hiyerarşisi dışında, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasına maruz kaldık. Bütün milletimize geçmiş olsun. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye’de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu büyük milletin iradesiyle oyun oynanamayacağı tüm dünyaya gösterilmiştir.

Milletimiz tüm zor zamanlarda olduğu gibi bu elim olayda da ne siyasi parti gözetmiş ne de başka farklılıkları ciddiye almıştır. Görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmüş ve Milli İrade’ye sahip çıkmıştır. Bu demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizin kıymetli mensuplarını, polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın. Bayburtlu hemşerilerimize saygı ve hürmetlerimizi arz ediyorum.

İl Genel Meclis Üyeleri adına 
Meclis Başkanı Yusuf ELÇİ

***

Yıldız: “Türkiye tarihinde kara bir leke”

Milletine namusunu çeviren bir zihniyetin yaşattığı bu olay Türkiye tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır. Şanlı Türk Ordusu böylesi, çılgınca, ahmakça girişimlerle lekeleyemecekler. Milleti oluşturan unsurların tümüne ve milletin değerlerine karşı tüm girişimleri reddettiğimizi, Milli iradenin üzerinde başka bir beşeri gücü kabul etmediğimizi haykırıyoruz.

Dün yaşanan gelişmeler göstermiştir ki; Türkiye’de zemin, darbe zihniyetindekiler için asla eskisi gibi uygun olmayacaktır. Çünkü geçmiş dönemlerde sadece devlet tekelinde olan, günümüzde ise bağımsız ve özgür yayın yapan medya, tüm gücüyle bu tür girişimlerin karşısında duracak ve engellenmesine katkı sağlayacaktır.

Milletimize bir kez daha geçmiş olsun derken, darbe girişimini ve terörü lanetliyor, başta basın şehidimiz olmak üzere hayatlarını kaybeden demokrasi ve terör şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.”

Yaşar Yıldız
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

***
“Milletimiz demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir”

“15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz.

Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan Meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine başka bir kara leke olarak geçecektir.

Bütün bu olumsuz şartlar içinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır.

Bu noktada milletimiz nezdinde son derece saygın ve mümtaz bir yeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kurumsal anlamda toplum vicdanında yara almaması, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla eş güdüm içinde faaliyetlerini sürdürmesi ve toplumsal bir bölünme yaşanmaması için gerekli tedbirlerin tez elden hayata geçirilmesi zorunluluğu göz ardı edilmemelidir. Bilhassa devlet içinde asker, polis çekişmesinin baş göstermesi; dört bir yandan iç ve dış düşmanlarla kuşatıldığımız bu tarihi süreçte devlet işleyişimizi zaafa uğratacak en büyük tehlike olacaktır. 

Özellikle uzun zamandan beri Konfederasyon olarak eleştirilerimizin de odak noktasını teşkil eden ülke içinde yaratılan kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması ve yaşanan bu olayların, anti demokratik yaklaşımlar için bir gerekçe olarak kullanılmaması, en büyük arzumuzdur.

Türk milleti 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır.
Türkiye Kamu-Sen olarak; 28 Şubat sürecinde ve 27 Nisan post modern darbe girişiminde olduğu gibi nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, Türk milletine ve Türk demokrasisine büyük geçmiş olsun.”

Volkan Güneş
Kamu-Sen Bayburt İl Temsilcisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
3C 8 yıl önce

Kime, Niye, Neye, Niçin, Nasıl, Neden Yapılırsa yapılsın SONUNA KADAR DEMOKRASİ
"En Kötü Demokrasi En İyi İhtilalden İyidir."