Bayburt Şehitliği'nde sona doğru

Kent tarihinin ilk toplu şehitlik mezarlığı projesine imza atan Bayburt Belediyesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışmaları sürüyor.

Bayburt Şehitliği'nde sona doğru
Bayburt Postası - Bayburt Şehitliği kendini gösterdi. Kent tarihinin ilk toplu şehitlik mezarlığı projesine imza atan Bayburt Belediyesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışma sürüyor.

İlk olarak Bayburt Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği (ŞADDER) tarafından gündeme getirildikten sonra Bayburt Belediyesi'nin sahip çıktığı projede sona yaklaşıldı.


Belediye Başkanı Mete Memiş ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala Şehit Osman Tepesi'nde yapımı devam eden Bayburt Şehitliği’nde incelemelerde bulundu. Yaptığı kısa açıklamada çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Memiş, Bayburt’un şehitler diyarı olduğunu ve şehitlik projesinin de kentin bu manadaki eksikliğini gidereceğini söyledi.

Başkan Memiş, şöyle konuştu:

“Tarihe adını altın harflerle yazdıran ve Bağdat'ta şehit düşen Gençosman da Bayburtlu'dur, Büyük Taarruz'un ilk şehitlerinden olan ve Afyon'da şehit düşen Yüzbaşı Agâh Efendi de Bayburtlu'dur. Bu değerlerimize sahip çıkmazsak milli ve manevi duygularını kaybeden bir topluma dönüşürüz. Bayburt, hem şehidine sahiptir hem de şehitlik ve gazilik Bayburt için çok çok önemlidir. Bayburt, tarihinde bugüne kadar devlet düşmanı, din düşmanı, bayrak düşmanı çıkmayan ender şehirlerden biridir, bu çok önemlidir. Onun için bu şehitlik Bayburt'la bütünleşiyor"

Şehitlik, bu tepeye çok yakışacak

Bayburt Postası, daha önce 2008 yılında gündeme gelen şehitlik projesini ''Şehitlik, bu tepeye çok yakışacak'' başlığıyla duyurmuştu...

Şehitlik konusunda yapılan çalışmayı ilk olarak 2008 yılında Bayburt Postası gündeme taşımıştı. ŞADDER tarafından hazırlanan projeye, Bayburt eski Valisi Kerem Al da destek vermişti. Konuyla ilgili ŞADDER Başkanı Haluk Akkoyunlu’dan bilgi alan Vali Al, projeyi inceledikten sonra çalışmaların biran önce başlatılmasını ve hatta aynı yıl içinde 18 Mart’ta yapılacak törenin yeni şehitlikte yapılmasını istemişti.

Konuyla ilgili hemen her kesimden yapılan bu ve benzeri olumlu açıklamalara rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen Bayburt Şehitliği ile ilgili ilk proje çalışması ise 2012'de başlayabildi.

ŞADDER’in arsa talebine karşı, “Bayburt Şehitliği, arzu edildiği gibi Şehit Osman Tepesi’ne yapılacak” diyerek olumlu bir cevap veren Bayburt eski Belediye Başkanı Hacı Ali Polat projenin inşaat startını da 2014'te vermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 9 yıl önce

Şehit osmana kapıdan önce Yolda yürüyebilmek ve evden su akmasını istiyoruz. temel ihtiyaçlarımızı istiyoruz. insan bir belediyeden ne ister? yol, su, kanalizasyon, çevre temizliği. bayburtta 2 yıldır hiçbiri yok. hergün sular kesik, içme suyu yok, yürüyecek yol yok, arabayla gidecekte yol yok, heryer toz, pislik içinde. 1 ay olur tamam, 2 ay olur tamam. 2 yıldır tüm şehri kazıp anamızı ağlattılar yeter ya. heryer çamur, pislik içinde. beldeler bayburttan güzel, ülkenin hiçbir yerinde böyle rezalet yok. ne yüzle oy isteyecekler? alt yapıymış... yaparsın bir sokağı bitirirsin, diğerine geçersin, aynı yolu 2 yılda 30 kez kazıpta asfaltsız yolsuz bırakmazsın. çocuğa versen daha iyi yönetir şu şehri... halinden memnunum diyecek samimi vatandaş var mı? beceremedik özür dileriz diyecek onurlu siyasetçi? bugün cumartesi ve sular kesik, ne zaman temizlik yapacağız, ne zaman çamaşır yıkacağız? ya banyo? tuvalet? en temel ihtiyaçları bile sağlayamayanlardan ne isteyeyim?

Avatar
Ahmet Çağıldak 9 yıl önce

Mühendis, usta ve inşaatçı marifetiyle yapılmış iyi malzemeli iyi ustalıklı fakat bütünsel düşünülememiş, yapı geleneğimizle bağı kopuk, görsel çözümleri acemilikler taşıyan, mekanla ve alanla ilişkisi kurulmamış, eklektik ve yanlış iş! Şimdi diyecekler ki "bu da hiç bir şeyi beğenmiyor. Oysa inanın niye olmadığını yazsam en az 2-3 sayfa dolar. Olmuyor ve olmayacak! Bu işi yapanlar, emeğinize sağlık diyeceğim çünkü kaplama mermer çeşmeden ve Türk Dünyası Parkı'nın arka cephesinden elbette iyi ama inanın bu toprakların bir geleneğini taklit etme beceriniz bile olsa bundan daha iyisi yapılır.

Avatar
vatandas 9 yıl önce

Arkadaşlar belediye ne hizmeti yapıyor ki bunu da yapsın Bu projenin bütün maliyetleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Belediye sadece yürütücü olarak görev yapıyor. Yani belediyenin mahareti olarak görmeyin. Ayrıca kapının kenarlarındaki çift başlı kartal ne anlama geliyor, neyi temsil ediyor acaba?

Avatar
OH BE 9 yıl önce

BAYBURT BELEDİYESİNİN GÜZEL BİR HİZMETİ.SIRA KALE VE ŞEHİR PARKINDAKİ ŞELALEDE