‘Bayburt Şehitliği’ çalışmaları başladı

Şehit Osman Tepesi’nde inşa edilecek “Bayburt Şehitliği” için çalışmalar başlatıldı.

‘Bayburt Şehitliği’ çalışmaları başladı
Bayburt Postası - Şehit Osman Tepesi’nde inşa edilecek “Bayburt Şehitliği” için çalışmalar başlatıldı. Bayburt Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği (ŞADDER) tarafından ilk olarak gündeme getirilen, sonrasında Bayburt Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi yönünde sözü verilen Bayburt Şehitliği’nin çalışmaları başladı.
  
Kış mevsimine rağmen Bayburt Belediyesi ekiplerinin özverisiyle yürütülen çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt’un eksikliğini hissettiği bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bölgede daha önce, yolların asfaltlanması, yol kenarlarına çim parke döşenmesi ve ağaçlandırma gibi çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Polat, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Şehit Osman Tepesi’nde ekiplerimiz 'Bayburt Şehitliği' için çalışmalarını yürütüyor. Yolları yaptık, asfalt kaplamasını gerçekleştirdik, yol kenarlarında çim parke çalışması yaptık. Diğer yandan bölgede yoğun bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Bugüne kadar Şehit Osman Tepesi’ne yaklaşık 25 bin ağaç diktik. İstedik ki, bu bölgenin tamamını ağaçlandıralım ve bu bölgeyi Bayburt’a kazandıralım. Şu anda çalışmaların devam ettiği noktada zemin taş olduğu için toprakla örtmek suretiyle yeşil alan haline getirmeyi planlıyoruz. Bu alan aynı zamanda Bayburt Şehitliği’nin yapılacağı alan olarak tahsis edildi. Bu çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burası inşallah yemyeşil bir tepe ile birlikte Bayburt’un şehitliği olacak. Bu şekilde burayı düzenleyeceğiz. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selo 10 yıl önce

Türbelerin etrafına yeşil alan ve çiçeklikler oluşturulursa iyi olur.

Avatar
Abdullah okur 10 yıl önce

Sayın Beledıye başkanım ben Almanya'dan yazıyorum kusura bakmayın ama bayburt bayır tepe köyünün malesef hoca bıse yapmamıssınız bayırtepe köyü ve Kırkpınar köyünün arası içler acısı her gelmemde körüyörum ve üzülüyorum ınşallah bu gelmemde hayal kırıklığına uğramam saygılarımla