Bakan Güney Bayburt’ta

İçişleri eski Bakanı Doç. Dr. Ülkü Gökalp Güney bayram geleneğini bozmadı. Bayramları babaevinde geçiren Güney, bu bayramda Bayburt’a gelerek esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Bakan Güney Bayburt’ta
Bayburt Postası - Gazetemizi de ziyaret eden Bakan Güney, gazetemizin kurucusu Osman Okutmuş’la olan anılarına değindi. Bayburt Postası’nın kurulduğu ilk yıllardan itibaren kendisini bu gazete ailesinden hissettiğini aktaran Güney, 1950’li yıllarda Aytekin Kumbasar ve kendisinin yazılarının Bayburt Postası’nda yer aldığını kaydetti.

1950’li yıllarda bir matbaa ve gazete açma fikrinin olağanüstü bir olay olarak değerlendiren Güney, “Osman abi bunu açtığında ‘kim okur gazete, kim alır gezete’ diyenler çoğunluktaydı. Ama Osman abinin kumaşı çok farklıydı. Çağın çok ilerisindeydi, aydın bir kişilikti, fikirleri ve görüşleri ile Bayburt’a çok çok hizmet etti” dedi.

Güney, matbaanın Türkiye serüvenine de değinerek, “Matbaa Türkiye’ye Batı’dan 200 yıl geç girmiştir. Bunu Bayburt için söyleyemeyiz. Osman Okutmuş abimiz Bayburt’a hatta çok erken bu girişimi yapmıştır. O dönemin Bayburt gibi köklü ilçelerine baktığımızda bu durumu çok rahat görebilirsiniz” diye konuştu. 

Okutmuş’un Bayburt tarihine ettiği hizmetlerin anlatmakla bitmeyeceğini söyleyen Güney, “Bayburt’ta Bayburt Postası ile oluşturduğu kimlik, Bayburt'un sesini duyurma anlamında başta il olma mücadelesi olmak üzere, Kop Şehitleri, Dede Korkut, spor kulüpleri, dernekçilik ve birçok konuda emekleri çok büyüktür. Bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Güney, bayram boyunca Bayburt’ta olacağını, hemşehrileriyle buluşacağını beliterek, Veysel Mahallesi’nde gerçekleşecek geleneksel bayramlaşma törenine katılacağını kaydetti.  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 6 yıl önce

"Ülkü Güney geleneği bozmadı." demişsiniz de, yanlış hatırlıyor olnayasınız. 2-3 yıldır hiç bir bayramda yoktu. Özellikle de bakan beyin olduğu hiçbir programda Ülkü Güney yoktu.
Belki sizin dikkatinizden kaçtı, ama elin oğlu bunları görüyor.
Bir de matbaa meselesine değinmiş, Türkiye'de hat sanatiyla uğraşan binlerce insanın işsiz kalacağı endişesi ile o günkü Osmanlı Yönetimi, matbaanın ülkemize girişini geciktirmiştir doğru.
Peki, Turkiye; interneti,dünyadan kaç yıl sonra kullanmaya başladı? Gerekçesi ne idi? Bunu sorabilir misiniz?

Avatar
sessiz6969 6 yıl önce

ülkü güney hani şu meşhur doktor .. bayburtu il yapanlardan biri fakat köylükten kurtaramayan ülkü güney inançlara neşter vuran halkın inaçlarına neşter vurulurken her kagıdın altında ismi olan ülkü güney milleti ortalıgın hesteleği ile kandırıp oy toplayan ülkü güney daha çok yazılacaklar var da yazmaya değmez